Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς κτύπησε την Τετάρτη στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμωτής



Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς κτύπησε την  Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαμωτής  μαζί με την τέλεση του αγιασμού στον προαύλιο χώρο, όπως είθισται κάθε χρόνο.


Παρουσία του Αντιδήμαρχου της Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων, που εκπροσωπούσε τον Δήμαρχο Χίου, την Τετάρτη το πρωί στις 11.00 έγινε ο Αγιασμός στο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμωτής, για τα γυμνασιόπαιδα και λυκειόπαιδα και τους Καθηγητές των δύο εκπαιδευτηρίων, αλλά και όσους από τους γονείς, μπόρεσαν να παρευρεθούν στην πρώτη ημέρα του Σχολικού έτους,έγινε ο αγιασμός, από τους ιερείς π. Απόστολο Γαλάτουλα ,π. Δημήτρη Γαϊλα,και π.Κωνσταντίνο Θεριανό..


Παρόντες ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Παπαδόπουλος ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιθίου κ.Κ
αβακάκης, ο Πρόεδρος του συλλόγου, Φίλων Φιλαρμονικής Ορχήστρας  του Καλαμωτής κ. Μιχαήλ Κανάριος και.η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, κυρία Ταμπακουλάκη,

Στην ομιλία της η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καλαμωτής κα  Αργυρώ Νεοχωρούση είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα γιορτής για όλους μας .και συνέχισε. 


Σεβαστοί πατέρες, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Αγαπητοί Συνάδελφοι του γυμνασίου και του 
Λυκείου, Αγαπητοί Μαθητές και Μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Καλαμωτής και
αγαπητοί γονείς,
Με τον Αγιασμό που μόλις τελέστηκε και με τις ευλογίες του Θεού αρχίζουμε τη νέα σχολική χρονιά αισιοδοξώντας να είναι γόνιμη και δημιουργική και ν' ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων μας. Ευχή και προσδοκία όλων μας είναι να κάνουμε καλή αρχή ώστε η νέα χρονιά να είναι Αποδοτική, Δημιουργική, Αποτελεσματική.
Αξιότιμε Αντιδήμαρχε Μαστιχοχωρίων, κύριε Παπαδόπουλε, Πρόεδρε της τοπικής κοινότητας Λιθίου, κύριε Καβακάκη, Πρόεδρε του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, κυρία Ταμπακουλάκη, και εκδότη των Μαστιχοχωρούσικων Νέων, κύριε Μιχάλη Κανάριε, θα ήθελα και εκ μέρους του Συλλ. Διδασκόντων να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αμέριστη συμπαράσταση και ανταπόκρισή σας στα αιτήματα του σχολείου μας και ευελπιστούμε στη μελλοντική υποστήριξη και αρωγή σας.
Όμως η σημερινή ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, είναι κυρίως μέρα των Μαθητών των Σχολείων μας.
Αγαπητά μας παιδιά,

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι ευκαιρία να βάλετε νέους στόχους. Πρέπει να ανεβάσετε, όσο πιο ψηλά μπορείτε, τον πήχη των απαιτήσεων από τον εαυτό σας. Οργανώστε τις δραστηριότητές σας και βάλτε ένα πρόγραμμα στη μελέτη σας για να αποκτήσετε τη δύναμη της γνώσης. Εξάλλου, τα σχολεία μας σας παρέχουν πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, για να αναπτύξετε την προσωπικότητά σας και παράλληλα να καλλιεργήσετε το πνεύμα σας. Πάνω απ’ όλα να θυμάστε ότι στο χώρο του σχολείου μας ο σεβασμός των δικαιωμάτων καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου είναι αυτονόητα.
Εμείς, οι καθηγητές σας, δεσμευόμαστε να δουλέψουμε σκληρά για να σας προσφέρουμε, όχι μόνο γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες αλλά να αναπτύξουμε και την κριτική σας σκέψη ώστε να γίνετε ικανοί να διαχειρίζεστε και να επιλύετε μόνοι σας τις προκλήσεις και τα προβλήματα της καθημερινής σας ζωής.
Τελειώνοντας, εύχομαι από καρδιάς στα παιδιά μας που έφτασαν κιόλας στην Γ ́ Λυκείου καλή δύναμη στον ωραίο αγώνα σας και να κατακτήσετε τους στόχους και τα όνειρά σας.


Παράλληλα καλωσορίζω τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά στο Γυμνάσιό μας, τα «πρωτάκια μας», και θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο θα είναι μια μεγάλη οικογένεια που τους υποδέχεται με αγάπη.
Καλώς ήρθατε στο σχολείο μας! 
Ο Διευθυντής του Λυκείου Καλαμωτής κ. Μηλιανός στην ομιλία του καλωσόρισε τα πρωτάκια στη νέα τους εκπαιδευτική οικογένεια και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.
Μια νέα σχολική χρονιά για την οποία ελπίζουμε να είναι πιο παραγωγική και δημιουργική από την κάθε προηγούμενη, γεμάτη ελπίδες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο.
Μια νέα σχολική χρονιά που θα αρχίσει, θα συνεχίζεται και θα τελειώσει με χαρούμενα χαμόγελα.

Κοινή μας επιθυμία η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μικρούς μας μαθητές, στα παιδιά που η Πολιτεία και η γονείς εμπιστεύονται στα χέρια μας για να τους καλλιεργήσουμε την επιθυμία για την κατάκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων, αλλά και θεμιτά ιδανικά και αξίες που θα τα κάνουν ικανά να αλλάξουν την κοινωνία που ζουν και τον κόσμο ολόκληρο.
Εύχομαι στους μαθητές μας ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ και σε όλους μας, Καλή Σχολική Χρονιά.

Στη συνέχεια διάβασε μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Φιλοδοξούμε η νέα σχολική χρονιά να αποτελέσει την απαρχή μεγάλων αλλαγών. Το πρόγραμμα
«Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών υποδομών σε όλη τη χώρα θα αναβαθμίσει τα
σχολεία.
Το πρώτο κουδούνι φέρνει μαζί του 10.000 νέους μόνιμους εκπαιδευτικούς και αλλαγές στο
περιεχόμενο των μαθημάτων με στόχο την απελευθέρωση της φαντασίας και την ενίσχυση της
κριτικής και αλγοριθμικής σκέψης.
Αξιοποιούμε την τεχνολογία σε εκείνες τις πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που παράγει
προστιθέμενη αξία και επενδύουμε στις «δράσεις ενεργού πολίτη» και την ενίσχυση του
επαγγελματικού προσανατολισμού.

Τα σχολεία αποκτούν νέο κανονισμό λειτουργίας με δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις για τους
μαθητές και τις μαθήτριες. Το «κινητό στην τσάντα» δεν είναι ένα σύνθημα, αλλά αναγκαιότητα και
είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε και τη δική σας υποστήριξη σε αυτό.
Η εφαρμογή e-Parents αποτελεί ήδη εργαλείο ενημέρωσης για τις βαθμολογίες των παιδιών και τις
ανακοινώσεις του σχολείου. Με την προσθήκη νέων λειτουργιών, σύντομα θα εξελιχθεί σε κανάλι
πλήρους και άμεσης επικοινωνίας με τη σχολική μονάδα.
Θα ήθελα, επίσης, να σταθώ στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού. Έχουμε
εξοπλίσει τα σχολεία με εργαλεία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του bullying. Η πλατφόρμα
stop-bullying.gov.gr λειτουργεί με στόχο την καταπολέμηση του εκφοβισμού, ενώ περισσότεροι
ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί σκύβουν πάνω από το πρόβλημα.

Όλες οι αλλαγές είναι διαθέσιμες στην παρακάτω διεύθυνση και μπορείτε να ενημερωθείτε
αναλυτικά γι’ αυτές: https://www.minedu.gov.gr/news/59225-29-08-24-11-allages-sta-sxoleia-gia-to2024-2025.
Οι πόρτες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι πάντα ανοικτές για
οτιδήποτε αφορά στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ελπίζουμε σε μια καλή συνεργασία
και για το νέο διδακτικό έτος.
Καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δημιουργικότητα!
Ακολούθησε δεξίωση με εδέσματα και αναψυκτικά στους παριστάμενους.

Τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ εύχονται στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες καλή σχολική χρονιά, με γόνιμη διαδρομή στο χώρο της Γνώσης.Επίσης εύχονται στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, δύναμη, υπομονή  και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους.  





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου