Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, του Γιώργου Σαραντινούδη

 



Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του ποδοσφαιρικού ΘΡΥΛΟΥ μας ..πολλές οι χαρές ως τώρα , πολλές ήταν και οι πίκρες με ευρωπαικούς αποκλεισμούς στο 90'+....

Στους επτά ουρανούς βρίσκονται τα εκατομμύρια φίλων του Ολυμπιακού σε όλη την Ελλάδα, μετά τον ανεπανάληπτο θρίαμβο στον τελικό του Conference League επί της Φιορεντίνα. Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα στην ΑΕΚ Arena και όσα ακολούθησαν εντός και εκτός γηπέδου θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη όλων!

Δυο ευρωπαικοί ποδοσφαιρικοί τίτλοι μεσα στο 2024 (συν το UEFA Youth League) αποτελούν το ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΕΡΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με πρρόκριση επι της δευτεραθλητριας Βελγίου Γκενκ (είχε χάσει στο 94' το πρωτάθλημα απο την Αντβερπ) και 2 νίκες επι Σέρβων για πρόκριση στους ομίλους Γιουρόπα με αντιπαλους Φραιμπουργκ,Γουεστ Χαμ και Τοπολα.

Ακολουθησαν προκρισεις με 2 νικες επι πρωταθλήτριας Ουγγαρίας Φερενσβ'αρος,με επική ανατροπή του 1-4 απο Ισραηλινούς Μακαμπι κι το 1-6, επι της δευτεραθλήτριας Τουρκίας Φενέρ με πρωταγωνιστή τον Τζολάκη στη διαδικασία των πέναλτυ και πρόκριση στον τελικό με 2 νίκες απέναντι στο φαβορί του θεσμού την Αστον Βιλα του πολυνίκη Εμερι (η οποία μπήκε τετράδα Πρεμιέρ και του χρόνου θα αγωνίζεται ομίλους Τσ.Λ).Ο άθλος ,σε μια χρονιά που αλλάξαμε 3 προπονητές , ολοκληρώθηκε απόψε σε ελληνικά χώματα και σε ενα γήπεδο κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο,απέναντι στην Φιορεντίνα.
Μακάρι το χθεσινό επίτευγμα να αποτελέσει το έναυσμα να ανεβάσουν ολες οι ελληνικές ομάδες τον πήχη και απαρχή κατάκτησης κι άλλων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών τίτλων απο τις ελληνικές ομάδες μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου