Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Καλαμωτή: Ένα χωριό που «μυρίζει» Μεσαίωνα στην Χίο

 

Καλαμωτή: Ένα χωριό που «μυρίζει» Μεσαίωνα στην Ελλάδα - iTravelling

Ένα χωριό χαμένο στο χρόνο, η Καλαμωτή βρίσκεται στη Χίο και περιμένει να σε φιλοξενήσει στα λίγα αλλά γραφικά δωμάτια του.

Εάν θέλεις να ζήσεις για λίγο στη μεσαιωνική εποχή, είναι ο απόλυτος προορισμός. Ένα γραφικό χωριό ξεχασμένο στο Μεσαίωναπεριμένει για να σε σαγηνεύσει με την παλαιική ομορφιά του. Δε θα χρειαστεί να επισκεφτείς κάποια από τις πιο διάσημες μεσαιωνικές ευρωπαϊκές πόλεις, παρά να πάρεις το πλοίο για τη Χίο.

Το απόλυτο μεσαιωνικό χωριό είναι η Καλαμωτή και περιμένει να σε μυήσει στη μαγεία του Μεσαίωνα. Ο λόγος για την Καλαμωτή, η οποία είναι χτισμένη σε ύψος 45 μέτρων σε μια εύφορη κοιλάδα, 3 χλμ μακριά από την παραλία της Κώμης και δίπλα στο ποταμό Κατράρη. Το μεσαιωνικό χωριό Καλαμωτή είναι διάσημο για την πλούσια ιστορία του, την παράδοση που διατηρεί ακόμα στις ημέρες μας και το ονειρικό τοπίο του. Κατά το παρελθόν, έχει παίξει καθοριστικό παράγοντα στην πολιτική και πνευματική δράση των ανθρώπων αλλά και στην οικονομία με την εξέλιξη των Μαστιχοχωριών..

Κατά την περιήγηση σου στη Καλαμωτή θα έχεις την ευκαιρία να δεις παλιές, μεσαιωνικές κατοικίες, που έχουν διατηρηθεί εξωτερικά αλλά και να ταξιδέψεις πίσω στο χρόνο μέσω του εσωτερικού τους με τα παλιά έπιπλα και αντικείμενα των οικογενειών. Τα σοκάκια προκαλούν για βόλτες και οι 500 φιλόξενοι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να σου δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Για τη διαμονή σου δε θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα να βρεις κάποιο κατάλυμα στην περιοχή. Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στην πλατφόρμα Airbnb, αλλά και τοπικοί ξενώνες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όσον αφορά το φαγητό, το μεσαιωνικό χωρίο διαθέτει μόνο ένα μαγαζί εστίασης,ένα καφενείο,ένα μπακάλικο,δύο Καφέ Μπάρ και ένα Σούπερ Μάρκετ, ωστόσο στα 3 χλμ. περίπου μπορείτε να επισκεφθείτε το επίνειο της Καλαμωτής,την μαγευτική παραλία της Κώμης όπου διαθέτει πέντε μαγαζιά εστίασης τέσσερα Καφέ Μπάρ και ένα Μινι Μαρκετ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου