Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Καλό ταξίδι Αιμιλία..................στην γειτονιά των Αγγέλων




Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 72 ετών η Αιμιλία Λύκου του Γεωργίου το γένος Μανέα από την Καλαμωτή. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 4.00  στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή.

Παρακαλούνται όσοι την γνώριζαν ,όσοι την αγαπούσαν να την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία. Η είδηση του θανάτου της στο χωριό, πλήγωσε όλους όσοι την αγαπούσαν, όλους όσοι την γνώριζαν. Όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μια γυναίκα στην Κώμη , που μοίραζε αυθόρμητα αγάπη και χαμόγελα.

Μια μεγάλη έκπληξη βίωσα χθες το απόγευμα στην πλατεία της Χίου, βλέποντας το ταμπλό όπου φιλοξενούνται όλοι εκείνοι που έφυγαν από την ζωή,το αγγελτήριο του θανάτου με το όνομα Αιμιλία Λύκου. Είναι δυνατόν σκέφθηκα ότι έφυγε η Αιμιλία τόσο γρήγορα από τη ζωή. Η πραγματικότητα ήταν αμείλικτη για μια γυναίκα που δίπλα στον αείμνηστο σύζυγο της Γιώργο έγραψαν την δική τους ιστορία στον χώρο της εστίασης της Χίου. 

Η Αιμιλία η όμορφη αυτή γυναίκα με την κυριολεκτική έννοια του όρου,η άριστη σύζυγος, μια σύζυγος ταγμένη στην οικογένεια της, πάντοτε δίπλα στον σύζυγο της και στα παιδιά της, καλόκαρδη, απλή, δραστήρια, δημιουργική, άνθρωπος με αγνή καρδιά και ευγένεια ψυχής, καταπληκτική μητέρα δεν βρίσκεται πια στη ζωή.Ήταν πρωτοπόροι και αξιοθαύμαστοι στον τομέα της πίτσας και της μακαρονάδας και έγραψαν ιστορία αφου και τα δυο δημιουργήματα τους ήταν εξαιρετικής ποιότητας γευστικά και μοναδικά.Ξεκίνησαν από την Κώμη το καλοκαίρι του 1977 και το φθινόπωρο κατέβηκαν στη Χίο.Η πίτσα στη Χίο είχε συνδυαστεί με το όνομα Λύκος εδώ και πολλά χρόνια.Η παρακαταθήκη που άφησαν στα παιδιά τους είναι μεγάλη. Συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο στο νέο κατάστημα τους στην Φάρκαινα και στην Κώμη, για να μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα εκείνα που κάνουν την ζωή μας πιο νόστιμη. Στα παιδιά της, στα αδέλφια της και στους συγγενείς, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Ο ύπνος της ας είναι ελαφρύς και ατάραχος.
Ας είναι αιωνία η μνήμη της και αναπαυμένη η ψυχή της.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου