Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμωτή





Με κάθε επισημότητα και τον οφειλόμενο σεβασμό γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική επέτειος του Μεγάλου Ξεσηκωμού του 1821, στην Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής. Το πρωί στο χωριό σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.

Στις 8:00 π.μ. έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία του χωριού. Στις 10:30 τελέσθηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο συνταξιούχος δάσκαλος Σταμάτης Καμαριάς ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 αποτελεί ορόσημο ηρωισμού, πηγή δύναμης και έμπνευσης για το λαό μας, υπενθύμιση του χρέους μας απέναντι στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές, ώστε να πορευόμαστε ενωμένοι καιι να υπερασπιζόμαστε καθημερινά την ελευθερία,την δημοκρατία την ισότητα,την κοινωνική δικαιοσύνη.Άριστα συνδεδεμένη με την μεγάλη θρησκευτική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, αυτή η σπουδαία ημέρα θα μας γεμίζει πάντοτε υπερηφάνεια,αισιοδοξία και ευθύνη.   

Στη συνέχεια στο Ηρώο των Πεσόντων έγινε προσκύνημα και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όλων όσων πότισαν με το αίμα τους το πανάκριβο δένδρο της λευτεριάς και κατάθεση στεφάνων. 

Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και των μελών του Π.Ο.Κ στην πλατεία Βαμβακά, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής μπάντας,παρουσία των επισήμων.

Το πρόγραμμα της εορτής συνεχίστηκε με εθνικούς χορούς στην πλατεία Βαμβακά από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Ομίλου Καλαμωτής.

ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ


























2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν λέτε φιλαρμονική μπάντα εννοείτε κύριε δημοσιογράφε της ιστοσελίδας; Τα παιδιά του Δ.Σ. που χτυπούσαν τύμπανα τα οποία τα έμαθαν μέσα σε δύο μέρες για να εξυπηρετήσουν την παρέλαση του δημοτικού σχολείου. Τα δίδαξαν δυο μαθήτριες που έχουν οικογενειακή σχέση με μαθήτρια του δημοτικου.Εκτός από τα τύμπανα, που δανειστήκαμε από τη μορφωτική Ένωση και χρειάστηκε να τα απολυμάνουμε γιατί ήταν μέσα σε ψόφια ποντίκια και τα οποία επιστρέψαμε, ποια φιλαρμονική μπάντα αναφέρεστε; Οι μαθητές που έκαναν τις τυμπανοκρουσίες εκπροσωπούσαν το Δ.Σ. Καλαμωτής και όχι τη φιλαρμονική ορχήστρα της Καλαμωτης και το Σύλλογο Φίλων Φιλαρμονική Καλαμωτης! Πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείου συνοδεύεται με τύμπανα στην παρέλαση, που καλείται να κάνει μόνο του την 25η Μαρτίου! Επισης, ανάμεσα στα τυμπανα του Δημοτικού Σχολείο εισχώρησε βίαια το Νηπιαγωγείο διαταράσσοντας την ταξη των παιδιών που έκαναν παρέλαση.
    Αυτά είναι τα παραλειπόμενα και οι διορθώσεις του άρθρου από την προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή