Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Εορτή – Υπαπαντής του Κυρίου, Παναγίας Ατταλειώτισσας στην Καλαμωτή

Σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2024, τιμήθηκε και φέτος η εορτή της Παναγίας- Υπαπαντής του Κυρίου, στην πανέμορφη περιοχή της Ατταλειώτισσας όπου βρίσκεται το εξωκλήσι της Παναγίας στην Καλαμωτή, δίνοντας την ευκαιρία στους προσκυνητές να απολαύσουν  την όμορφη θέα με φόντο το Αιγαίο και την μαγευτική παραλία της Κώμης. 

Το κατανυκτικό της θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του παπά Απόστολου Γαλάτουλα, βοήθησαν ώστε οι συγχωριανοί μας που πήγαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη της Παναγίας, να αισθανθούν όλοι τη χάρη της.

Μετά την Θεία Λειτουργία, οι ηγούμενοι Μιχάλης και Ευαγγελία Μισαηλίδου πρόσφεραν ξηρούς καρπούς, ούζο άφθονα εδέσματα. Φεύγοντας οι προσκυνητές ευχήθηκαν στους ηγούμενους να είναι γεροί και του χρόνου να ξαναζήσουν την εορτή της Παναγίας.
  
Τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή, ο τέως Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς. ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής Ανδρέας Σχουρσίδης, οι τέως Πρόεδροι της Κοινότητας Καλαμωτης Γιάννης Ράγκος ,Νίκος Γαλάτουλας, Πρόεδροι φορέων του χωριού και αρκετοί Καλαμωτούσοι και όχι μόνο. 

Τα Μαστιχοχωρούσικα,Νέα εύχονται και του χρόνου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου