Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

Ένας χρόνος που έφυγε ο Γεώργιος Ζωγράφος του Ιωάννη, για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας


΄Ενας χρόνος κύλησε από την εκδημία του ιεροψάλτη Γεωργίου Ζωγράφου του Ιωάννη,από το Ζευγαράκι του Μεσολογγίου, σύζυγος της Ζηνοβίας Μαυροθέρη του Θεμιστοκλή και της Ευτυχίας από την Καλαμωτή της Χίου, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών.

 Με αφορμή την συμπλήρωση τους ενός έτους από το θάνατο του θα τελεσθεί στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Ζευγαράκι Μεσολλογγίου το ετήσιο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και καλούνται όλοι όσοι τιμούν την μνήμη του, όπως παρευρεθούν για να προσευχηθούν όλοι μαζί στον Παντοδύναμο να δώσει στην ψυχή του την αιώνια ανάπαυση.  

Πέρασε λοιπόν ένας χρόνος από τότε, εκείνη την θλιβερή μέρα του Φεβρουαρίου το 2023 που μαθεύτηκε πως ο αγαπητός ιεροψάλτης του ιερού ναού Παμεγγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά της Χίου, Γεώργιος Ζωγράφος «ταξίδεψε» προς το ουράνιο αναλόγιο, σκορπίζοντας την θλίψη στην οικογένεια του αλλά και στην κοινωνία των Μεστών καθώς και στην Καλαμωτή και ευρύτερα όσοι τον γνώριζαν και εκτιμούσαν την προσωπικότητα και την προσφορά του. 

Η πραγματική πηγή ευτυχίας του Γιώργου ήταν η οικογένειά του. Άφησε πίσω την αγαπημένη του σύζυγό του, τα παιδιά του Γιάννη και Θέμη, καθώς και τα αγαπημένα του εγγόνια τα οποία λάτρευε.

Υπηρέτησε με ευσυνειδησία και με βαθιά πίστη τα τελευταία 12 χρόνια ως ιεροψάλτης  στον ιερό ναό Παμεγγίστων Ταξιαρχών στα Μεστά, παρά τα προβλήματα υγείας που του προέκυψαν, τα οποία αντιμετώπισε με θάρρος και δύναμη ψυχής, είχε δίπλα του πάντα την σύζυγο του, τα παιδιά του και την εκτίμηση, τον σεβασμό και την αγάπη όλων των κατοίκων των Μεστών. 

Τον Γιώργο τον γνώρισα τα καλοκαίρια στην Κώμη. Γνώρισα ένα άνθρωπο με αγνή καρδιά και ευγένεια ψυχής. ΄Ηταν άνθρωπος γλυκύτατος, γεμάτος αισθήματα, ειλικρινής, τίμιος, ηθικός άριστος οικογενειάρχης. Αγαπούσε το χωριό της συζύγου του και την αγάπη του αυτή την μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του και αναπαυμένη η ψυχή του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου