Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Φράγμα και λιμανάκι οι βασικές αιτίες διάβρωσης της παραλίας της Κώμης.

 



Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα. στην προσπάθεια που κάνουν, για να βρεθούν λύσεις σε μείζονα προβλήματα της περιοχής, είχαν εντοπίσει το πρόβλημα που προέκυψε στην παραλία της Κώμης, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων το Δεκέμβριο του 2009, που είχε σαν αποτέλεσμα την διάβρωση της παραλίας της Κώμης, και να απειληθούν κατοικίες κυρίως στο ανατολικό και δυτικό τμήμα, καταστρέφοντας βεράντες κυρίως στο Ανατολικό τμήμα.

Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε, όταν τα Mαστιχοχωρούσικα Νέα ανέδειξαν το πρόβλημα της διάβρωσης της παραλίας της Κώμης, στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Επιβεβαιώθηκαν από τη μελέτη του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου θαλασσίων Ερευνών, που ύστερα από πρόσκληση της τότε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης προχώρησαν στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για τη διάβρωση της παραλίας της Κώμης 

Σύμφωνα με την μελέτη τα δύο έργα που έγιναν στην περιοχή και συγκεκριμένα το φράγμα Κατράρη και το λιμανάκι της Κώμης ευθύνονται για την σταδιακή διάβρωση της παραλίας.

Οι μελετητές παρουσίασαν τα στοιχεία αλλά οι πολίτες ακόμη αναζητούν λύσεις για την Κώμη αφού το πρόβλημα παραμένει και απειλεί τις ιδιοκτησίες τους

Η κακοκαιρία του περασμένου Σαββατοκύριακου που έπληξε την Κώμη, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα, όπου οι θυελλώδεις νοτιάδες είχαν ως αποτέλεσμα, τεράστια ποσότητα άμμου να καλύψει τα πάντα, ακόμα και τα σημεία των αναπλάσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ = ΤΑΚΗΣ ΚΑΜΑΡΙΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου