Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Στο Akron Ohio αντάμωσαν φέτος οι Καλαμωτούσοι ομογενείς των ΗΠΑ του ΟΗΙΟ




 Ο σύλλογος Καλαμωτουσίων του Ohio «Αγία Παρασκευή» πραγματοποίησε στις 12 Νοεμβρίου στο Akron Ohio την ετήσια συγκέντρωση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Έγινε ο ετήσιος απολογισμός και τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

1. Η δωρεά προς το Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής της οικογένειας του αποθανόντα Μιχαήλ Ξενοφώντος Βιτελλα μέσω του συλλόγου.

2. Πιθανή συνάντηση των αποδήμων Καλαμωτούσων στο χωριό, το καλοκαίρι του 2025.

3. Ιδέες πώς θα κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον της νέας γενιάς για το χωριό μας.

Το νέο ΔΣ παρέμεινε το ίδιο. Οι συναντήσεις αυτές συνήθως γίνονται μία με δύο φορές το χρόνο. Η επόμενη συνάντηση θα είναι στο Columbus του Οχάιο 8 Ιουνίου 2024. Ακολούθησε δεξίωση με φαγητό, καφέ, χυμούς και αναψυκτικά

Το νέο συμβούλιο του συλλόγου παρέμεινε το ίδιο και αποτελείται : Ακης(Ξενοφών) Φραγκουλης (Πρόεδρος ), Ντίνος Αλάτσης (Αντιπρόεδρος), Νίκη Γαλάτουλα (Ταμίας), Μαρία Βιτέλλα Φραγκούλη (Γραμματέας), Έρμα Γομαράκη Carr (Μέλος), Παντελής Γαλάτουλας (Μέλος ) Alex Alatsis.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν οι

Dean Alatsis, Dina Gomarakis-Anzevino,Anthony Anzevino,Leo Anzevino,Anna Anzevino,Kevin Carr
Irma Gomarakis-Carr.Andreas Carr,Kostas Carr,Callie Fragoulis,Isidoros Fragoulis.Maria Fragoulis
Xenofon Fragoulis,Kostas Galatoulas,Niki Galatoulas,Nikos Galatoulas,Aliki Kanarios,Evelyn Giovas
John Kallergis,Maria Kallergis,Anna Karvounides,Argie Karvounides,Georgia Vourliotakis.

Η ετήσια συνάντηση των ομογενών Καλαμωτούσων του ΟΗΙΟ στην Αμερική παρέχουν μια ιδανική αφορμή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ομογενών,ενισχύοντας τους δεσμούς μεταξύ ανθρώπων που μοιράζονται κοινές ρίζες προέλευσης και πολιτισμό. Η ανταλλαγή ιστοριών και εμπειριών βοηθά στη διατήρηση και προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς,της γλώσσας,της θρησκείας , με έμφαση στην εμφύσηση του πνεύματος φιλοπατρίας προς τις νεότερες γενιές που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αμερική, αγαπούν, ωστόσο, την πατρογονική γη των γονιών και παππούδων τους,την ΚΑΛΑΜΩΤΗ .

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, η φωνή της Καλαμωτής και όχι μόνο, εύχονται σε όλους τους ομογενείς μας υγεία και οικογενειακή ευτυχία.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου