Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Αέναον το της Μαστίχης Δάκρυ! - Θεόδωρος Σιδεράκης - Πατρικά Χίος



Ο Θεόδωρος Ν Σιδεράκης γεννήθηκε στα Πατρικά της Χίου το 1962. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Καλαμωτής και σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή στον Πειραιά.Εργάστηκε στην Softex μέχρι το  2016 οπότε και έκλεισε.Επέστρεψε στα Πατρικά και ασχολήθηκε με την εκμετάλλευση των σκίνων.

Τον ελεύθερο χρόνο του τον αφιέρωσε στην συγγραφή του πρώτου του βιβλίου - πάμε στα πατρικά μας μέρη- το οποίο είχε εξαιρετικές κριτικές. Ακολούθησε το βιβλίο Αέναον το της Μαστίχης Δάκρυ,το οποίο διαβάζοντας το, μας μεταφέρει στον χώρο και το χρόνο, στη μυροβόλο Χίο και στα παραδοσιακά Μαστιχοχώρια .

Εκεί όπου τα δάκρυα του σκίνου και ο ίδρος των ανθρώπων σμίγουν με το χώμα του νησιού, Εκεί όπου το άρωμα τς μαστίχας σμίγει με την μυρωδιά από τον ανθό της λεμονιάς και της πορτοκαλιάς.Εκεί όπου τα κάστρα και οι πύργοι με τις βίγλες, οι οικισμοί και η αρχιτεκτονική μας θυμίζουν τη Γενουατοκρατία και η εκμετάλλευση της μαστίχας την Οθωμανική κυριαρχία..Εκεί όπου η ιστορία συναντιέται με την ευγένεια και την αρχοντιά των κατοίκων και με τον πολιτισμό στα μεσαιωνικά μνημεία και στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα λιθόκτιστα σπίτια των Μαστιχοχωρίων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου