Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Εορτή 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Καλαμωτή




 Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 εορτάστηκε και φέτος λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα και της ρυθμίσεις  στο πλαίσιο της διασποράς του Κορωνα:iού COVID - 19, με την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια στην Καλαμωτή, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε η δοξολογία παρουσία του Αντιδημάρχου Βεργίτση Ανδρέα, όλων των Αρχών, μαθητών και αρκετών κατοίκων της Καλαμωτής και των γύρω χωριών.
Τον πανυγηρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Καλαμωτής 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων,έγινε με την κάτωθι σειρά Ο Αντιδήμαρχος Δ.Δ.Μαστιχοχωρίων Βεργίτσης Ανδρέας ως εκπρόσωπος του Δήμου Χίου, ο αντιπρόσωπος του Διοικητού της 96 ΑΔΤΕ,ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαστιχοχωρίων, ο Ανθυποπυραγός του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αρμολίων, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής  για την Εθνική Αντίσταση,η Δ/ντρια του Λυκείου Καλαμωτής, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Καλαμωτής,η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καλαμωτής. Στην συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές των Σχολείων και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.
Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών των Σχολείων παρουσία των επισήμων στην πλατεία Κωνσταντίνου Βαμβακά.
Τελετάρχης ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής  του Γυμνασίου Καλαμωτής κος Στακιάς Γεώργιος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΑΝΤΙΝΟΥΔΗ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου