Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Μνημόσυνο τοῦ Ψαριανοῦ πυρπολητῆ Κωνσταντίνου Κανάρη ,στό πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από το 1821, από την Αδελφότητα Ψαριανών


Στό πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από το 1821 ἡ Αδελφότης Ψαριανών  τίμησε τον θρυλικό πυρπολητή Κ.Κανάρη και την σύζυγο του Δέσποινα, με τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κυψέλης,τον οποίο έκτισε ὁ Κων.Κανάρης.

Ἡ εορταστική αυτή θρησκευτική και εθνική τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 ἱερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου,Ψαρών και Οινουσσών κ.Μάρκου, στην οποία μίλησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος κ.Κοσμάς Χρηστίδης.

Μετά την Ακολουθία, έγινε μετάβαση στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών και Τρισάγιο στους τάφους των Κωνσταντίνου και Δέσποινας Κανάρη. 

Τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή, ο Σύλλογος Πυργούσων Αττικής "ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ" με την πρόεδρο τους Μαρία Μπρή Παπαμακαρίου, της οποίας πήραμε από το Facebook  της φωτογραφίες της τελετής.  

Ο  Κωνσταντίνος Κανάρης είναι ο κτήτωρας του Ναού των Αγίων Αποστόλων 1873 όπου διασώζεται ακόμα και σήμερα το στασίδι του. Λίγο πιο πέρα, ευρίσκετο και το σπίτι του επί της οδού Κυψέλης.

Συγχαρητήρια στην πρόεδρο Ελίνα Κωσταντάρα και στην Αδελφότητα Ψαριανών και σε όσους συνετέλεσαν σε αυτήν την σημαντική εκδήλωση τιμής  και μνήμης του ηρωϊκού μας Μπορλοτιέρη.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου