Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Επεξεργασία Σταφυλιού - Πατητήρι Μιχαήλ Δαμαλά

 


Αν κάποιος με ρωτήσει για την σχέση μου με το αμπέλι και κατ΄επέκταση με το μούστο, η απάντηση θα είναι μάλλον τυπική, όμως μοιάζει σαν από πάντα κλεισμένη μέσα μου μια ιδιαίτερη αγάπη για το οτιδήποτε συσχετίζεται με τα σταφύλια, και ιδιαίτερα τον μούστο, αυτό το διαμαντάκι των χυμών όλου του κόσμου!

Η τέχνη της αμπέλου ξέρω πως είναι μαγική, παρακολουθώ αρκετούς ανθρώπους  και γνωρίζω το πάθος τους όχι μόνο για το τελικό προϊόν που θα απολαύσουν αλλά για όλη την μοναδική διαδικασία του τρύγου, το πριν, την διάρκεια και το μετά. Ένας από αυτούς είναι ο ακούραστος καλός μου γείτονας Μιχάλης Δαμαλάς, που προθυμοποιήθηκε να του μεταφέρω τα σταφύλια από την κληματαριά του σπιτιού μου, στο ηλεκτρικό-χειροκίνητο πατητήρι που διαθέτει, για να βγει αυτό το γλυκό διαμάντι που λέγεται μούστος.

Στη φωτογραφία ο Μιχάλης Δαμαλάς ετοιμάζει το χειροκίνητο πατητήρι, έχοντας την βοήθεια του Γιάννη Γαλάτουλα.

Τον ευχαριστώ πάρα πολύ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου