Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Ερώτηση στην Περιφέρεια,πότε θα εγκατασταθεί ο απινιδωτής στην Κώμη




Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη, κάθε χρόνο χιλιάδες συνάνθρωποι μας καταρρέουν από αιφνίδια εξωνοσοκομειακή  καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατος όμως μετά από αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς μπορεί να αποφευχθεί και πολλές ζωές μπορούν να σωθούν. με άμεση εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και πρώιμης απινίδωσης. 

 Δυστυχώς παρά της υποσχέσεις ότι θα έλθει η σειρά μας πριν λήξει η καλοκαιρινή περίοδος και έχουμε και άλλα  θύματα, δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι σήμερα.

Αναγνώστης των Μαστιχοχωρούσικων Νέων μας έστειλε άρθρο της εφημερίδας Αλήθειας που δημοσιεύθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2020 που έλεγε για την δωρεά μιας ομογενούς από την Αμερική που δώρισε 4 απινιδωτές και ένας από τους τέσσερις να εγκατασταθεί κοντά στο κτίριο της Αστυνομίας στην Καλαμωτή.

Σε ερώτηση μας στον Πρόεδρο εάν έχει έλθει ο απινιδωτής στο χωριό, μας απάντησε ότι έχει έλθει πριν 10 ημέρες και περιμένει εκπαιδευμένο γιατρό για την τοποθέτηση του.

Είναι επιβεβλημένο τόσο στην Καλαμωτή όσο και στην παραλία της Κώμης να υπάρχει εξωτερικός απινιδωτής καθώς και εκπαιδευμένο προσωπικό (γιατρός ή και διασώστες), ενώ εξαιρετικής σημασίας καθίσταται η πιστοποιημένη και σωστή εκπαίδευση των κατοίκων της Κώμης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, κάτι που την κρίσιμη ώρα μπορεί να σώσει μια ζωή.

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα, ευχαριστούν την ομογενή Καλλιόπη Μπαρλή για την δωρεάν του απινιδωτή στο χωριό μας.

Δημοσιεύουμε το άρθρο της εφημερίδας Αλήθεια.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2020 η εφημερίδα Αλήθεια δημοσίευσε την δωρεά τεσσάρων απινιδωτών, από την  ομογενή Καλλιόπη Μπαρλή με καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο Συκούση, που  έρχονται στη Χίο με τη μεσολάβηση της Ισαβέλλας Μπουρνιά.

Όπως είπε η ίδια στο Ράδιο “Α” η αφορμή δόθηκε σε μια εκδήλωση της Ένωσης Ομογενών, στην οποία για αρκετά χρόνια ήταν και η ίδια πρόεδρος, και γνωρίζοντας τις ανάγκες σε απινιδωτές στα χωριά μας, απευθύνθηκε στην κα Μπαρλή, η οποία ποικιλοτρόπως ενισχύει τέτοιες δράσεις.

Αφού αξιολογήθηκαν οι ανάγκες σε συνεργασία με το Νοσοκομείο, παραδόθηκε ήδη και εγκαταστάθηκε απινιδωτής στην Βολισσό (στην πλατεία) και εκπαιδεύτηκαν 4 άτομα για τη χρήση του, ενώ ακολουθεί η τοποθέτηση δύο ακόμη στον Άγιο Γεώργιο Συκούση (στον Αγ. Παντελεήμονα και στην πλατεία Μπου) και ο 4ος θα εγκατασταθεί κοντά στο κτίριο της Αστυνομίας στην Καλαμωτή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου