Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Καλαμωτής στη Λαϊκή συνέλευση για τα ετοιμόρροπα κτίσματα




Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Καλαμωτής για τα ετοιμόρροπα σπίτια προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

Στη λαϊκή συνέλευση που έγινε χθες το βράδυ στη μέσα πλατεία του χωριού, το παρών έδωσαν κάτοικοι,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεοδόσης Σταθόπουλος, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης,ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ο Αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων  Ανδρέας Βεργίτσης και ο προϊστάμενος της πολεοδομίας Λευτέρης Παπαλάνης,

Τον λόγο επήρε ο Δήμαρχος Χίου,ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά έπρεπε να έλθουν στο χωριό πολύ νωρίτερα για να δώσουν λύσεις, Για το πρόβλημα μίλησαν και και οι δύο Αντιδήμαρχοι.Στην συνέχεια μίλησε  για το θέμα ο προϊστάμενος της πολεοδομίας αναλυτικά ότι η υπηρεσία του θέλει την διάνοιξη του δρόμου αλλά σκοντάφτει στην Αρχαιολογία.

Όσοι κάτοικοι έλαβαν το λόγο ήταν καταδικαστικοί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί με τα ετοιμόρροπα κτίρια στον διατηρητέο οικισμό της Καλαμωτής.

Ο παραδοσιακός και ιστορικός διατηρητέος οικισμός,της Καλαμωτής απευθύνει έκκληση βοήθειας για την σωτηρία του, σε όποιον αρμόδιο είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στη θέσει του και να βοηθήσει  στην επίλυση ενός προβλήματος που ξεπερνά τα όρια του χωριού.

Η απόφαση που πήρε η λαϊκή συνέλευση ήταν η συγκρότηση 5μελούς επιτροπής που να την απαρτίζουν από τον Δήμο ,την Αρχαιολογία και από τους κατοίκους του χωριού για να ασχοληθούν από εδώ και στο εξής με τα ετοιμόρροπα κτίσματα του χωριού.Από πληροφορίες το άνοιγμα του δρόμου θα γίνει αρχές Σεπτέμβρη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου