Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Κλειστός κεντρικός δρόμος στην Καλαμωτή εννέα μήνες........

 


Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα επανέρχονται για ακόμα μια φορά στο χρόνιο πρόβλημα  των ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Καλαμωτή. 

΄Ηδη έχουν περάσει 9 μήνες όταν έπεσε ένα κτίριο στο δρόμο της κάτω πόρτας στην Καλαμωτή, με αποτέλεσμα να έχει καθαριστεί ο δρόμος αλλά λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες και από τότε ο δρόμος είναι κλειστός μέχρι σήμερα.

 Με πρωτοβουλία της Άννας Μισαηλίδη συστάθηκε μια ομάδα η οποία είχε ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση των ετοιμόρροπων κτισμάτων  στο χωριό μας. Με επιστολή που εστάλη υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη της ομάδας σε όλους τους φορείς, τους γνώριζε το κλείσιμο του κεντρικού δρόμου στο χωριό μας.

 Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι ο Δήμος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ο οποίος δεν έκανε κάτι και ο Δήμος ετοιμάζεται να τοποθετήσει μεταλλική στοά για να περνούν πεζοί και αυτοκίνητα. Η στοά θα στοιχίσει για την κατασκευή της από τον σιδερά 8.000 Ε περίπου. Μελέτη που έγινε από χωριανό μας μηχανικό, οι εργασίες στο ίδιο κτήριο θα στοιχίσουν περίπου τα ίδια χρήματα.

:Παρακαλούμε την Δημοτική αρχή της Χίου να δεχθεί την μελέτη του χωριανού μας μηχανικού και όχι τη λύση των σίδηρο κατασκευών που κρατάνε τα ετοιμόρροπα σε ένα χωριό, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός.

Κε Δήμαρχε, οι κάτοικοι της Καλαμωτής είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν την πολιτιστική τους κληρονομιάς σε αυτό το όμορφο ιστορικό Μεσαιωνικό χωριό τους και παρακαλούμε να ενεργήσετε τα δέοντα.
 

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου