Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για την Λειτουργία Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.



Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πρέπει να στηριχθούν, ειδικά εν μέσω περιόδου οικονομικής κρίσης. Η λειτουργία των ΚΗΦΗ έχει αποδείξει ότι προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους ηλικιωμένους στα 68 Κέντρα που υπάρχουν στη χώρα μας, γι’ αυτό και υπάρχει πρόθεση συνέχισης του προγράμματος, με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Όμως, από την πρώτη Ιανουαρίου 2013 οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι μετέωροι, γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις για συνέχιση του προγράμματος δεν έχει υπάρξει κάποια κανονιστική ρύθμιση  που να διασφαλίζει τους εργαζόμενους, μέχρι την ημερομηνία της προκήρυξης του προγράμματος.



Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την δημοσιοποίηση σχετικής κανονιστικής ρύθμισης, η οποία θα εξασφαλίζει τους εργαζόμενους από την ημερομηνία λήξης της σύμβασής τους μέχρι την ημερομηνία της προκήρυξης για την συνέχιση του παραπάνω προγράμματος;

Κώστας Τριαντάφυλλος
Βουλευτής Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου