Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση η Άννα Φραγκούλη από το ΓΕΛ Καλαμωτής στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Φραγκούλη Διευθυντή Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής, δημιούργησε  παράδοση, που δύσκολα θα καταρριφθεί αφού και τα δύο παιδιά τους συμπεριλαμβάνονται στους αριστούχους. Το 2010 ήταν η Γεωργία που με 19.807 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην Τεχνολογική κατεύθυνση και βρίσκεται στο δεύτερο έτος του τμήματος  Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Υπολογιστών του Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Δεύτερη φέτος και η Άννα με 19.49.  
Το σύστημα της Άννας Φραγκούλη όπως η ίδια δηλώνει ήταν απλό, αλλά και δύσκολο ταυτόχρονα, γιατί απαιτούσε αδιάλειπτη μεθοδική και οργανωμένη μελέτη από την 1η Γυμνασίου έως και σήμερα. Δεν έχει άλλα πρότυπα, αφού όπως λέει ανταγωνίζεται πάντα και μόνο τον εαυτό της, θέλει να γίνεται συνεχώς καλύτερη απ’ ότι είναι και σ’ αυτό την βοήθησε πολύ ο ανταγωνισμός με την αδελφή της.

Ε Σ Π Α Σ Α Ν   Τ Α   Κ Ο Ν Τ Ε Ρ   Τ Ω Ν   Β Α Θ Μ Ω Ν
Η σχολική κοινότητα της Χίου έχει παράδοση στην εκπαίδευση και στα καλά πλασαρίσματα με πρωτιές στις Πανελλήνιες εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι υποψήφιοι της Χίου σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα του υπουργείου Παιδείας κατέλαβαν την 6η θέση πανελλαδικά στους  βαθμούς  πρόσβασης μεταξύ των 58 διευθύνσεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Ικανοποιημένη δηλώνει η Ε. Βλυσίδου, επισημαίνοντας ότι με βάση τα πανελλαδικά δεδομένα, στις σχολές υψηλής ζήτησης θα ανέβουν οι βάσεις επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των αριστούχων. «Στην επίδοση καταλάβαμε την 6 θέση πανελλαδικά, τα σχολεία είναι έτοιμα να δεχθούν την υποβολή των μηχανογραφικών, το γραφείο  της Β` βάθμιας του ΚΕΣΥΠ θα είναι στη διάθεση των μαθητών για  συμβουλές συμπλήρωσης των μηχανογραφικών. Η διεύθυνση θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους μαθητές ελέγχοντας στο τέλος τα μηχανογραφικά που θα κατατεθούν για να αποφευχθούν άλλα προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά.
Οι μαθητές που θα επιλέξουν την ναυτιλιακή κατεύθυνση θα πρέπει να καταθέσουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις τους στις σχολές Χίου και Οινουσσών. Σήμερα θα ολοκληρωθούν και οι παραλαβές των αποτελεσμάτων για τα ΕΠΑΛ, με την δημοσιοποίηση και ανάρτηση των βαθμολογιών και της ομάδας Α, για τους μαθητές που θα μπουν στα ΤΕΙ.
Αυτοί είναι πρώτοι
Για πολλούς η πρωτιά είναι στόχος ζωής και για άλλους απλά μια στατιστική καταγραφή. Η διεύθυνση έδωσε στη δημοσιότητα τους πρωτεύσαντες μαθητές σε κάθε Λύκειο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν μαθητές σε άλλα σχολεία  που έχουν υψηλότερη βαθμολογία από τους αναγραφόμενους, αλλά αυτό το πινάκιο αφορά μόνο τους πρώτους σε κάθε σχολείο. Συμπωματικά  πέντε  πρώτοι του πίνακα που ακολουθεί κατέχουν τα αντίστοιχα πρωτεία σε Παγχιακό επίπεδο.
Αυτοί είναι οι :
1. Ρ. Πάτρας ,  βαθμός 19. 79, - 3ο 3ο ΓΕΛ Χίου.
2. Α. Φραγκούλη, βαθμός 19.49 -  ΓΕΛ Καλαμωτής
3. Κ. Πιπίδη – Καλογήρου βαθμός 19.400 – 3ο ΓΕΛ Χίου
4. Δ. Γαρρής , βαθμός 19.35 – από το 2ο ΓΕΛ Χίου
5. Κ. Καλλίτσης, βαθμός 19.33 από το 1ο ΓΕΛ Χίου
6. Ν. Χατζηχριστοδούλου, βαθμός 19.23 από το 2ο ΓΕΛ Χίου.
7. Ε. Ζαννίκου, βαθμός 19.20 από το ΓΕΛ Βροντάδου.
8. Ε. Κολλιάρου, βαθμός 18.88 από το ΓΕΛ Καλλιμασιάς.
9. Δ. Μαυρομάτη, βαθμός 17.42, από το ΓΕΛ Καρδαμύλων
10. Α. Πλακίδα Α., βαθμός 16.45 από το ΓΕΛ Βολισσού.
Ta -Mαστιχοχωρούσικα Νέα-εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους σε όλους  όσους πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και ιδιαίτερα σε αυτούς που ξεχώρισαν με τις πρωτιές που πέτυχαν.
πηγή.Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου