Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Σχηματίζεται Κυβέρνηση με 15 Υπουργούς και 20 Υφυπουργούς



PL

Γράψε κριτικές

PLZ30400
Z30400
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔHM.AΡ., για τον σχηματισμό της κυβέρνησης.

Ήδη από τις 18.00, βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων, προκειμένου να συζητήσουν το πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας.

Από την πλευρά της ΝΔ μετέχουν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης και από την ΔΗΜΑΡ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
Οι αρχηγοί των τριών θέλουν να παρουσιάσουν ένα πολιτικό πλαίσιο που να είναι πειστικό και προς την ελληνική κοινωνία αλλά και προς το εσωτερικό τους.
Ενδέχεται η συμφωνία να κλείσει σήμερα αν και είναι πιο πιθανό η κυβέρνηση να ανακοινωθεί αύριο. Δεν φαίνεται να υπάρχει διαφωνία ως προς τα πρόσωπα.
Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς που θα είναι πρωθυπουργός θα ορίσει τον βασικό κορμό της κυβέρνησης. Η ΝΔ θέλει τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Αμύνης, Δημοσίας Τάξεως, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας.
Η κατ΄ αρχήν συζήτηση έχει γίνει και θα αποφευχθούν πρόσωπα που προκαλούν αντιδράσεις στα άλλα κόμματα.
Πρόθεσή τους είναι να καταλήξουν σε μικρό κυβερνητικό σχήμα, πιθανόν να έχει 15 υπουργούς και 20 υφυπουργούς.
Στο τέλος της διαδικασίας είναι ανοικτό αν θα γίνει κοινή συνάντηση των τριών αρχηγών ή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πάντως η όλη διεργασία συνδυάζεται με αιτιάσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ «που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του στην κρίσιμη για την χώρα περίσταση».πηγή pelop.gr






Αποστολή με E-mail Εκτύπωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου