Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Μεγάλη επιτυχία, μέσα σε συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε τo Επιμελητείον Περιβάλλοντος & Πολιτισμού Χίου ΕΠΠΟΧΙ για τον Ισίδωρο Μαϊστρο




Είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια η επιτυχία, η λαμπρότητα, το κύρος και το συγκινησιακό κλίμα, που επικράτησε στην τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε το ΕΠΠΟΧΙ για τον Καλαμωτούση επιστήμονα  Ισίδωρο Μαϊστρο συνταξιούχο μαιευτήρα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στη Χίο σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, συμβολικά για τα 201 χρόνια  από της σφαγές της Χίου  σε συνεργασία με την ομάδα πληροφορικής .ιστορίας Χίου.

Την εκδήλωση συντόνισε  ο συγγραφέας και μέλος του ΕΠΠΟΧΙ Γιάννης Μακριδάκης που μεταξύ άλλων  είπε ότι πήρε μαζί με τον σκηνοθέτη Βασίλη Παχουνδάκη μια εξαιρετική και συγκινητική συνέντευξη από τον Ισίδωρο Μαϊστρο τον μαιευτήρα που στην κλινική του γεννήθηκαν εκατοντάδες παιδιά στα τριάντα χρόνια της καριέρας του ως μαιευτήρας στη Χίο από το 1965 ως το 1996.

Στην συνέχεια μίλησε η Πρόεδρος του ΕΠΠΟΧΙ κα Καλλιόπη Λιαδή  για της δραστηριότητες του ΕΠΠΟΧΙ και τόνισε ότι θα συνεχίσουν να τιμούν και άλλα πρόσωπα που. άφησαν το αποτύπωμα τους στον κοινωνικό ιστό της Χίου.

Ακολούθως ο δικηγόρος Χρήστος Μικέδης μίλησε για την προσωπικότητα του Ισίδωρου Μαϊστρου λέγοντας.ότι είναι μεγάλη μου  τιμή να μιλήσω σ΄αυτήν την εκδήλωση, για το τιμώμενο πρόσωπο, τον Σιδερή Μαϊστρο του Ιωάννου.Ο Σιδερής Μαίστρος είναι ο άνθρωπος, που στα δύσκολα χρόνια των δεκαετιών του 40 και 50, σπούδασε ιατρική, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών,επιτυχών με την πρώτη φορά , και ειδικεύτηκε μαιευτήρας στην Αμερική, την κορυφή της Ιατρικής, Μαιευτήρας λοιπόν και κλινικάρχης στη Χίο στην συνέχεια.

Νυμφεύτηκε την Βάσω Βασιλειάδη κόρη του Νίκου Βασιλειάδη και απέκτησαν δυο εξαιρετικά παιδιά δυο γιους τον Γιάννη και τον Νίκο.Αφιερώθηκε στην άσκηση της επιστήμης του και του επαγγέλματος του, με μεγάλη επιτυχία  επί δεκαετίες, μέχρι την συνταξιοδότηση του.Είναι ένας άνθρωπος που πρωτίστως έχει ΑΓΩΓΗ,που την δίνει μόνο στο σπίτι.Είναι γλυκός , ευφυής, δυναμικός και στο συναμφότερο ήπιος,χωρίς ύβρη ,χωρίς θυμούς, σοβαρός με δροσιά και αρχοντιά.;Eνας άνθρωπος της ζωής, αγάπησε την ζωή και η ζωή του ανταποδίδει την αγάπη της. Ολοκληρωμένη προσωπικότητα. πληθωρικός και απέρριτος.για όλα, για τα κοινά για το χωριό του την Καλαμωτή και το επίνειο της την Κώμη,για τη Χίο, την Ελλάδα, αλλά και το παγκόσμιο γίγνεσθαι.Είναι ενήμερος και έγκυρος των πάντων.Διαβάζει, μαθαίνει, ομιλεί και ακούει. Είναι άνθρωπος της παρέας,και στην παρέα δεσπόζει.

Μέχρι σήμερα λάτρεις της ζωής και μέτοχος σε όλες τις πτυχές της. Στην εκκλησία, την κοινωνία,τα ταξίδια,την ψυχαγωγία ,τους προβληματισμούς , για το παρόν  και το μέλλον. Είναι και μεγάλος φυσιολάτρης. Ευτυχώ να έχω ζήσει μαζί του  και ζω, πολύ όμορφες στιγμές. Χαρισματικός,γοητευτικός, έχει κοινωνικό εκτόπισμα, Είναι ευλογημένος.Αυτός είναι ο Σιδερής Μαϊστρος ένας έφηβος 92 ετών.

Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο με αποσπάσματα της πρόσφατης αφήγησης ζωής, που παραχώρησε στον Γιάννη Μακριδάκη, ο Σιδερής Μαϊστρος.Τέλος ο Σιδερής Μαϊστρος ανέβηκε στο βήμα  και βαθιά συγκινημένος  ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση και απάντησε σε ερωτήσεις που του έκαναν.Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Σταμάτης Κάρμαντζης Δήμαρχος Χίου, ο Κωνσταντίνος Βεργίνας Αντιδήμαρχος Τουρισμού, ο Γιάννης Μαλαφής Ιατρός υποψήφιος Δήμαρχος Χίου και ο Θεοδόσης Σταθόπουλος Πρόεδρος Κοινότητας Καλαμωτής, πλήθος κόσμου από τη Χίο και την Καλαμωτή.

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ. 

Αγαπητέ εξάδελφε η Χίος αξίζει  να καθρεπτίζεται σε προσωπικότητες των δικών σου διαστάσεων.

Σε ευχαριστούμε και ευχόμαστε να υπάρξουν και περισσότεροι Χιώτες.Έχοντας πρότυπο εσένα και τη διαδρομή σου, να μπορούν να γίνονται και εκείνοι πρότυπα λαμπρής διαδρομής και διάκρισης της Χίου και της κοινωνίας μας.

 Οι Καλαμωτούσοι είναι υπερήφανοι για σένα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου