Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Μαστιχοχωρούσικα Νέα, δέκα τρία χρόνια σε ηλεκτρονική μορφή

 

 



1986 - 2023 μια διαδρομή στην ενημέρωση των απανταχού Καλαμωτούσων

 Όταν ξεκίνησα πριν 36 χρόνια το 1986 την φιλόδοξη πράγματι προσπάθεια στην έκδοση εφημερίδας που λεγόταν  ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ, μαζί με τον συνάδελφο μου Ισίδωρο Φραγκούλη είχαμε συναίσθηση των ευθυνών που αναλαμβάναμε, των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζαμε, όπως και μια εικόνα της ανταπόκρισης που θα είχαν τα ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ από τους συγχωριανούς μας τόσο της ξενητειάς όσο και αυτών που ζουν σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας αλλά και στο χωριό μας.

Ήταν πράγματι συγκινητική η ανταπόκριση και η αγάπη που βρήκαν τα ΚΑΛΑΜΩΤΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ στα πέντε χρόνια που κυκλοφόρησαν από όλους και αυτό φάνηκε από τα γράμματα τους που κατά καιρούς δημοσιεύαμε στην εφημερίδα μας. Αστάθμητοι παράγοντες που προέκυψαν στην προσωπική μου ζωή, είχαν σαν αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία της εφημερίδας μας για μερικά χρόνια.

Έχοντας όμως σαν μοναδικό μου όπλο την αγάπη μου για τον τόπο μου και χωρίς να αποβλέπω σε προσωπικές φιλοδοξίες και υλικά κέρδη, έκανα ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ μόνος μου με την έκδοση της εφημερίδας ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ σε έντυπη έκδοση.

Το 2010 λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας, συνέχισα την έκδοση των ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΩΝ ΝΕΩΝ σε ηλεκτρονική μορφή. Στα 12 χρόνια λειτουργίας που συμπλήρωσαν σήμερα στο ταξίδι της ενημέρωσης, τα  ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ κουβαλούσαν μαζί τους την αγάπη και τις ειδήσεις της πατρικής γης στους ξενιτεμένους αδελφούς μας που ζουν και προοδεύουν χιλιάδες μίλια μακριά μας καθώς και σ΄αυτούς που τα μίλια του χωρισμού είναι αρκετά λιγότερα.
Αισθάνομαι την ανάγκη με το κλείσιμο των 13 χρόνων μας να  ευχαριστήσω τους 2.500 χιλιάδες μόνιμους αναγνώστες των Masticnews και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, που μου δώσανε κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να τους υποσχεθούμε ότι τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα θα συνεχίσουν να στέλνουν ειδήσεις σε όλες τις γειτονιές του κόσμου και θα βρίσκονται κοντά τους.. 

Το ΒLOG είναι ανοιχτό να φιλοξενήσει οποιαδήποτε άποψη και συνεργασία. Στόχος μας είναι να προάγουμε τον πολιτισμό, την ανωτερότητα, την αγάπη, την συνεργασία. Πιστεύουμε ότι αυτός τελικά είναι ο στόχος όλων και γι' αυτόν αξίζει να αγωνιστούμε και να προσπαθήσουμε περισσότερο.

Συνεχίζουμε........... 

Ο ΕΚΔΟΤΗΣ Μιχαήλ Γ Κανάριος












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου