Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

«Ύστατο αντίο» και βαθιά θλίψη στην κηδεία της Βασιλικής Καλλέργη του Μιχαήλ


 
Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης η οικογένεια,  η συγγενείς και φίλοι είπαν το «ύστατο αντίο» στην συνταξιούχο δασκάλα Βασιλική Καλλέργη σύζυγο του αείμνηστου δασκάλου Μιχαήλ Καλλέργη από την Καλαμωτή της Χίου,που έφυγε την Τρίτη 10 Απριλίου 2023 απ' τη ζωή σε ηλικία 86 ετών.  

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε την Μεγάλη Πέμπτη στον Ιερό ναό, του κοιμητηρίου της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα.

Επικήδειο εκφώνησε ο εκδότης των Μαστιχοχωρούσικων Νέων Μιχαήλ Κανάριος.

Αγαπημένη μας Βάσω.

 Ήρθαμε όλοι σήμερα εδώ. Τα παιδιά σου, οι συγγενείς σου, οι φίλοι σου και όσοι είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρί­σουν, για να αποτίσουμε φόρο τιμής και εκτίμησης σε σένα αλησμόνητη Βάσω. Ήρθαμε να ρίξουμε το δάκρυ μας για τον άδικο, τον ανεπάντεχο  χαμό σου. Θα μπορούσε κανείς να μιλάει,ώρες για το μεγαλείο της ψυχή σου,την καλοσύνη και της αρετές σου. Αλλά οι στιγμές είναι για όλους μας δύσκολες και εγώ που είχα την μεγάλη τιμή και την μεγάλη ευθύνη να συνδέομαι με συγγένεια  με την οικογένεια σου, βρίσκομαι απροετοίμαστος και σε δυσκολία να πω περισσότερα, διότι φοβούμαι μήπως με το φτωχά μου λόγια δεν αποδώσω τα πρέποντα και σμικρύνω το μεγαλείο σου. Για όλους ο χαμός σου είναι κάτι αβάσταχτο. Αλλά τι να πει κανείς και πως να παρηγορήσει,τα παιδιά σου και όλους τους συγγενείς σου.

Δεν υπήρξες μόνο μια εξαιρετική δασκάλα, υπήρξες μια σπουδαία παιδαγωγός. Επιτυχημένη σε όλους τους τομείς της ζωής: άνθρωπος, δασκάλα, σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Με ευλάβεια υπηρέτησες την εκπαίδευση, στην οποία τόσο πολύ πίστευες. 

Η απαράμιλλη διάθεσή σου να εξυπηρετήσεις τους πάντες, η διάχυτη καλοσύνη που σε διέκρινε, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την οικογένειά σου, τους φίλους και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.Η απαράμιλλη διάθεσή σου να εξυπηρετήσεις τους πάντες, η διάχυτη καλοσύνη που σε διέκρινε, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την οικογένειά σου, τους φίλους και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.

Όλα σου τα κομμάτια ζουν μέσα μας.
  • Η δυναμική του χαρακτήρα σου . Η αυθεντικότητα της προσωπικότητας σου!
  • Η ειλικρίνεια και η ευθύτητα της στάσης σου.Η ευγένεια και το μεγαλείο της ψυχής σου. Η επιμονή και το σθένος των πράξεων σου !Η καλλιέργεια του είναι σου.
  • Η καθαρότητα της σκέψης σου .Ο βροντερός σου λόγος.συνθέτουν την αρχοντιά σου. 
  • Υπηρέτησες με την ίδια αφοσίωση στο σχολείο της Καλαμωτής και μετέπειτα στα σχολεία της Αθήνας έχοντας δημιουργήσει μια στενή σχέση  με τους μαθητές και της μαθήτριες το οποίο φαινόταν στα πρόσωπα τους η αγάπη που σου έδειχναν όταν ερχόσουν κάθε καλοκαίρι στην αγαπημένη σου Κώμη στη Χίο.
  • Ξέρουμε ότι βρίσκεσαι τώρα στη ζεστή αγκαλιά του πατέρα μας , στη γειτονιά των αγγέλων και μας βλέπεις και χαμογελάς.Αγαπητή μας Βάσω Θα σε θυμόμαστε για πάντα.
  • Ευχή μας, η μνήμη σου να μείνει αιώνια.Το χώμα της Αττικής που θα σε σκεπάσει, να είναι ελαφρύ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου