Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Πνοή ζωής έδωσε η Φιλαρμονική ορχήστρα Καλαμωτής στο χωριό

 


Με παιδικές χαρούμενες φωνές γέμισαν οι δρόμοι της Καλαμωτής από τα κάλαντα του Λαζάρου το Σάββατο που τραγούδησαν στο χωριό οι μαθήτριες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής

Τα παιδιά με την ξεχωριστή παιδική αθωότητα τραγούδησαν για πρώτη φορά τα κάλαντα του Λαζάρου ώστε να καθιερωθεί κάθε χρόνο το έθιμο στο χωριό, προσδίνοντας  το δικό τους χρώμα στις Πασχαλινές εορτές, λίγο πριν την έναρξη της εβδομάδας των Παθών του Κυρίου.

Η καλαμωτή ήταν από ανέκαθεν φάρος πολιτισμού για τη Χίο. H Φιλαρμονική Ορχήστρα κλείνοντας ένα χρόνο θα συνεχίσει αταλάντευτα  την προσφορά της κάνοντας μας όλους κοινωνούς μιας μουσικής παιδείας και ανάτασης που λίγοι έχουν δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν .Όλοι εμείς οι άνθρωποι της φιλαρμονικής ευχόμαστε να μην κουραστούν οι δωρητές να μας ενισχύουν και κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς της τοπικές αρχές ότι η έλλειψη οικονομικών πόρων είναι μεγάλη απειλή για την ύπαρξη της φιλαρμονικής. 

Εμείς το Δ. Σ. του συλλόγου φίλων φιλαρμονικής ορχήστρας Καλαμωτής δηλώνουμε ότι όσο θα έχουμε πνοή μέσα μας θα συνεχίζουμε την προσπάθεια. Γιατί πιστεύουμε σ αυτό που κάνουμε. Γιατί θεωρούμε ότι κάνουμε κάτι σημαντικό όχι μόνο για μας αλλά για όλους τους χωριανούς μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου