Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Εορτάστηκε και φέτος με την απαιτούμενη μεγαλοπρέπεια , η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμωτή



Στην Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής, με κάθε επισημότητα και τον οφειλόμενο σεβασμό γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική Επέτειος του Μεγάλου Ξεσηκωμού του1821.

Στις 7.00 π.μ.σήμανε χαρμόσυνα η καμπάνα της Αγίας Παρασκευής Στις 8.00. π.μ.έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία του χωριού. Στις 10.30. έγινε η δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής,από τον Ιερέα Δήμήτριον Γαϊλα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος Κορνήλιος Σούτης.

Στην δοξολογία ήταν παρόντες, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Σαραντινούδης ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θεοδόσης Σταθόπουλος, οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας, Μιχάλης Βαρλάς ,Δημήτρης  Μελισσινός,οι Δάσκαλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμωτής και μέλη του Προοδευτικού Ομίλου καθώς και πλήθος κόσμου.

Στο Ηρώων έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμωτής εκπροσωπώντας τον Δήμο και την Εθνική Αντίσταση.η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καλαμωτής.Αίσθηση προκάλεσε η μη εκπροσώπηση στην κατάθεση στεφάνων του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, που επισήμαναν στα Μαστιχοχωρούσικα Νέα κάτοικοι της Καλαμωτής.

Στη συνέχεια έγιναν απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου και  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. 

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και του Προοδευτικού Ομίλου, με την συνοδεία της μπάντας με τα κρουστά, για πρώτη φορά της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Καλαμωτής, παρουσία των επισήμων.

Το πρόγραμμα της εορτής συνεχίστηκε με Εθνικούς χορούς στην πλατεία Βαμβακά από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου