Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Κοπή Βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου




Σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2022 εορτή των Θεοφανείων το πρωϊ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού { έτος ιδρύσεως 1792 } Γυμνασίου Χίου, 
 πραγματοποιήθηκε, η καθιερωμένη από δεκαετιών, εκδήλωση της ευλογίας και κοπής της Αγιοβασιλόπιτας, με ομιλία και συνοπτική παρουσίαση φωτογραφιών από την εκπροσώπηση και συμμετοχή του Συνδέσμου,στους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρειο Ήπειρο .

Προσήλθαν όλες οι Αρχές του Τόπου:Ο Υπουργός Νότης Μηταράκης.ο Βουλευτής Ανδρέας Μηχαϊλίδης,ο Αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Καμπούρης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας,ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης,οι Αντιπεριφερειάρχες Νίκος Νύκτας,Παντελής Μουρνιάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Μπουγδάνος οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ξενάκης, Κυριάκος Ζοάννος και ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Εμμανουήλ Χατζής, με πολλά ανώτερα στελέχη της Ταξιαρχίας. 
Η μεγάλη αίθουσα γέμισε με συντοπίτες μας και με συναδέλφους του Συνδέσμου. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χίου κ.κ.Μάρκος.

 Πολύ ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένη η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Παύλου Καλογεράκη Τχη (ΠΖ), Με προβολή φωτογραφιών παρουσιάστηκε συνοπτικά η επίσκεψη ομάδας του συνδέσμου στη Βόρεια 'Ηπειρο..

Κατά τους χαιρετισμούς τους, όλοι οι ομιλητές ( Υπουργός, Βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος Ταξίαρχος), υπογράμμισαν το ουσιώδες και αξιόλογο έργο του Συνδέσμου.Oi δράσεις που πραγματοποιεί σύμφωνα με τους στόχους που θέτει, χωρίς δημοσιοποιήσεις και διατυμπανίσεις. Ιδιαίτερα, ο κ. Ταξίαρχος, με μια αναλυτική αναφορά του, σημείωσε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των Εφέδρων Αξιωματικών, αλλά επίσης, εκθείασε και το γεγονός του μεγάλου ενδιαφέροντος όλων, Εφέδρων Αξιωματικών και εθνοφυλάκων, στο να ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του στρατεύματος, να παρουσιάζονται και να συμμετέχουν με ψυχή και πάθος σε ότι καλούνται να πράξουν.
 Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Γεν Γραμματέας του Συνδέσμου, συγκίνησε με τα καλά του λόγια για τον Σύνδεσμο μας και τις προτροπές του για ισχυρή εθνική συνείδηση και ομόνοια.

Ο Παύλος Καλογεράκης,Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών   έδωσε στον Ταξίαρχο τιμητική πλακέτα  ως ένδειξη τιμής και εκτίμησης στο έργο του Σρατεύματος .Τέλος ο κ.Καλογεράκης έδωσε την Ελληνική Σημαία  στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Χίου.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.
Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα εύχονται.
« Καλή Χρονιά,ευλογημένη,ειρηνική,δημιουργική,για τον καθέναν και την Πατρίδα μας» 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου