Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα και θεία κατάνυξη, γιορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή

                                             


  Απολυτίκιον Ήχος α΄


Την σπουδήν σου τη κλήσει κατάλληλον, εργασαμένη φερώνυμε,
την ομώνυμων σου πίστιν, εις κατοικίαν κεκλήρωσαι,Παρασκευή
Αθληφόρε,όθεν προχέεις ιάματα,και πρεσβεύεις υπέρ των ψυχών ημών 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με κάθε λαμπρότητα, επισημότητα και θεία κατάνυξη, γιορτάσθηκε η μνήμη της Οσιοπαρθενομάρτυρας του Χριστού Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή στις 26 Ιουλίου 2021. 

Είναι η ημέρα που οι μόνιμοι κάτοικοι και τα ξενιτεμένα αδέλφια μας σκύβουν ευλαβικά στην εικόνα της Αγίας Παρασκευής, ζητώντας της όπως πραγματοποιήσει κάθε τι ωφέλιμο και πρέπον, για τον καθένα προσωπικά, αλλά να συνδράμει, να αγιάσει,να θεραπεύσει,όλους όσους αντιμετωπίζουν κάθε είδους πρόβλημα υγείας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκαν οι Ιερές Λειτουργίες του Αγιασμού,του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας Παρασκευής.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Χίου κ.κ.Μάρκο με αρτοκλασία, με την παρουσία του Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη του Αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου, του Αντιδήμαρχου Γιάννη Ξενάκη, του Προέδρου της Κοινότητας Θεοδόση Σταθόπουλου και με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, τίμησαν και έλαβαν την ευλογία της Αγίας Παρασκευής.

Ο Σεβασμιότατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θέλοντας να τιμήσει την καθηγήτρια των μαθητικών του χρόνων, κα Καλλιόπη Βιτέλλα του Νικολάου από την Καλαμωτή,την κάλεσε να παραδώσει στον μαθητή του Λυκείου Καλαμωτής, που είχε τον μεγαλύτερο βαθμό στα Μαθηματικά, στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις το καθιερωμένο κάθε χρόνο βραβείο.

Στην συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνος παρουσία πλήθους πιστών.Στο τέλος η Κική Δαμαλά πρόσφερε διάφορα εδέσματα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας σε όλους που ήλθαν και τίμησαν την μνήμη της Αγίας Παρασκευής.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου