Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Η επανασύσταση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καλαμωτής



Η επανασύσταση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Καλαμωτής μετά από πέντε χρόνια είναι επιβεβλημένη. Η Ίδρυση του ΛΑ.Π.ΚΑ  ξεκίνησε  με τα εγκαίνια που έγιναν στις 6  Μαϊου  2016.Ήταν μία πρωτοβουλία του καθηγητή κοινωνιολογίας Ηλία Φιλιππίδη και του τότε Προέδρου  του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής Μιχάλη Κανάριου.

Τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ επαναφέρουν το θέμα της επανασύστασης του ΛΑ.Π.ΚΑ με την ελπίδα ότι αυτήν τη φορά θα βρει ανταπόκριση από όλους. Πρέπει να ξεχάσουμε τους λόγους που έπαψε να λειτουργεί το ΛΑ.Π.ΚΑ και ενωμένοι να το επαναλειτουργήσουμε, για το καλό του χωριού μας και όχι να το γελοιοποιήσουμε όπως δυστυχώς πιστεύουν μερικοί.

Σήμερα που οι ηθικές αξίες ο πολιτισμός και το πνεύμα απαξιώνονται  δεν μπορούμε να μην αντιδράσουμε σ΄αυτήν την ηθική κατάπτωση και να προσπαθήσουμε να ανακόψουμε την πορεία της. Στόχος είναι Το ΛΑ.Π,ΚΑ να γίνει ένα εργαστήρι μελέτης, μάθησης και λαϊκής επιμόρφωσης, που θα καταφέρει ν΄αφυπνίσει συνειδήσεις, να εξοπλίσει τον συμπολίτη μας με γνώσει και αυτοπεποίθηση,συμβάλλοντας έτσι στην άνοδο του μορφωτικού επιπέδου, στην συμμετοχή του στα κοινά και στα δρώμενα στον τόπο του.

Συνάμα το όραμα του ΛΑ.Π.ΚΑ θα είναι η εδραίωση και διάδοση του Διαχρονικού  Ελληνικού πολιτισμού και την επιβίωση του Ελληνισμού μέσα από της Συμπληγάδες που περνάμε.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ενημερωτική ομιλία του ιατρού Καρδιολόγου κ. Αθανάσιου Καρτάλη με θέμα - Πρόληψη Καρδιολογικών Νοσημάτων - που είχε μεγάλη απήχηση στην κατάμεστη αίθουσα, για τους παράγοντες κινδύνου και την πρόληψη από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.Μίλησε για τον έλεγχο της πίεσης, την παρακολούθηση του ζαχάρου και της χοληστερίνης, την διακοπή του καπνίσματος,την παχυσαρκία,ενώ καθοριστικός παράγοντας όπως είπε είναι ο παράγοντας της κληρονομικότητας.

Θα ακολουθούσαν την τελευταία πενταετία και άλλες ενημερωτικές ομιλίες.Δυστυχώς όμως δεν έγιναν.Είναι όμως στο χέρι σας για να ξανά γίνουν. Ώστε το ΛΑ.Π,ΚΑ να γίνει ένα πραγματικό εργαστήρι μελέτης, μάθησης και λαϊκής επιμόρφωσης, 

Τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ πιστεύουν στην ενεργή συμμετοχή όλων και καλεί τους συμπολίτες μας να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που θα μας συνοδεύσει σε αυτό το θαυμάσιο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης και της μάθησης που σίγουρα εκτός των άλλων η προβολή του χωριού μας θα είναι μεγάλη.

Μιχάλης. Γ. Κανάριος

Κιν. 6978091033

Εκδότης

Μαστιχοχωρούσικων Νέων

Η τεχνολογία σήμερα μας επιτρέπει να επικοινωνούμε άνετα και ανέξοδα. 

                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου