Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Βιογραφικό Μαίρης Κυριακής Αλάτση 1938 - 2020

Mary Alatsis 
December 12, 1938 - October 5, 2020


Η Μαίρη Κυριακή Αλάτση  γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 1938 στο Akron, OHΙΟ 

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Akron και ακολούθησε καριέρα στην Ειδική Αγωγή στο Akron και στο Chillicothe. Κατά τη διάρκεια των ετών της στο Chillicothe, αυτή και ο σύζυγός της Άλεξ μεγάλωσαν τα τρία παιδιά τους Μαρίκα, Ντιν και Έβερετ. 

Μετά τη συνταξιοδότηση, ο Άλεξ και η Μαίρη μετακόμισαν στο Γκαχάννα, ΟΗ, όπου συμμετείχαν στην ελληνική κοινότητα στο Κολόμβου. Υπηρέτησε ως διευθύντρια της Σχολής Ελληνικής Γλώσσας του Ελληνικού Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού για πολλά χρόνια και συμμετείχε στη Χορωδία και στο Ελληνικό Φεστιβάλ της εκκλησίας. 

Η Μαίρη ήταν φοβερή θαμώνας της βιβλιοθήκης. Πρέπει να μελετούσε ελληνική κουζίνα κατά τις συχνές επισκέψεις της στη βιβλιοθήκη, γιατί το μαγείρεμα της ήταν εξαιρετικό. Της άρεσε να μοιράζεται τις γνώσεις της για το μαγείρεμα με τα εγγόνια της, ενώ έκανε κουλούρια (μπισκότα Yiayia).

Η Μαρία, πιο γνωστή ως Yiayia στα εγγόνια της,πήγε να συναντήσει τους γονείς της, Everett και Sevasmia Franks.  Ήταν παντρεμένη 55 χρόνια με τον Αλέκο Αλάτση ,είχε άλλες δυο αδελφές  την Έβελιν (Γιώργος) Γκέβας και την Γεωργία Αν Βουρλιωτάκη, οι νύφες της Χρυσούλα Κοκάλη, νύφη Νίκο (Ειρήνη) Αλάτση, παιδιά Μαρίκα Αλάτση, Πρύτανης Alatsis, και Everett (Kathila) Alatsis, εγγόνια (οι μεγαλύτερες χαρές της) Staci, Alex, Abby, Mia, Virginia και Xander που θα την λείπουν πάρα πολύ, καθώς και ένας θείος, θείες, ξαδέλφια, ανιψιές και ανιψιές εδώ και στην Ελλάδας.
Απεβίωσε στις 5 Οκτωβρίου 2020 και η κηδεία της θα γίνει την Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου, από τις 11 π.μ. έως το μεσημέρι, στον Ευαγγελισμό του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού, 555 N. High St., Columbus Oh. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου