Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Άγγελο Πέππα




Σε ηλικία 74 χρόνων έφυγε ο Άγγελος Πέππας τον Σεπτέμβριο του 2015 για την γειτονιά των Αγγέλων. Ο Άγγελος έχει μείνει στην ιστορία ως ο δάσκαλος, πατέρας και προπονητής, του Χιώτικου Ποδοσφαίρου.
Γεννήθηκε το 1935 στην περιοχή του Νοσοκομείου. Στην χωράφα, που δεν υπάρχει σήμερα,πρωτο-κλώτσησε μπάλλα. Το 1950 έκανε το πρώτο του δελτίο με τον  Λαίλαπα. Στην συνέχεια δούλεψε στη θάλασσα για τον άρτο τον επιούσιο. Από το 1962 όμως, που συγχωνεύτηκαν Λαίλαπας - Αετός - και Αστέρας και έφιαξαν τον Παγχιακό, έγινε στεριανός. 
Έπιασε δουλειά στο τότε κυλικείο της Λέσχης, που στεγαζόταν στο κτίριο της παλιάς Πυροσβεστικής και ακολούθως άνοιξε σφαιριστήριο σε ένα στενάκι, κάτω- κάτω αριστερά στον καινούργιο δρόμο, το 1966.
Έπαιζε ποδόσφαιρο έως τα 46 του χρόνια. Συνέχισε ως προπονητής σε ομάδες του νησιού και οι ποδοσφαιριστές θα θυμούνται την ανάλυση με τα καλύτερα συστήματα πάνω στην τσόχα του μπιλιάρδου.Διετέλεσε προπονητής στην ομάδα του χωριού μου Α.Ε.Καλαμωτής βάζοντας σωστές βάσεις κατά την παραμονή του, για την μετέπειτα πορεία της στο Χιώτικο πρωτάθλημα. Είχα την τύχη να είμαι αντίπαλος του με την φανέλλα του Κανάρη Νενήτων την περίοδο 1969 - 1970.
Για την προσφορά του στο Χιώτικο ποδόσφαιρο η Ε.Π.Σ.Χίου τίμησε τον Άγγελο Πέππα με αναμνηστική πλακέτα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου