Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

"Συμβόλαιο τιμής με την κοινωνία για τη Χίο της επόμενης 4ετίας"





Στο γεμάτο από υποψηφίους και συνεργάτες του εκλογικό κέντρο της οδού Ομήρου 5, παρουσίασε το πρωί της Τετάρτης το πρόγραμμα του συνδυασμού του «Σύμπραξη Δημιουργίας» ο υποψήφιος Δήμαρχος Στ. Κάρμαντζης.
Κάνοντας τον απολογισμό της 5ετίας ο νυν αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος σημείωσε ότι αυτή χαρακτηρίστηκε «από στασιμότητα, έλλειψη οράματος και άκρατη διαχειριστική αντίληψη των πραγμάτων που κυριολεκτικά δοκίμασε τα νεύρα των πολιτών», και συμπλήρωσε ότι θέματα όπως ο τουρισμός, το μεταναστευτικό, η καθαριότητα, η ύδρευση και η αποχέτευση και η οδοποιία ταλαιπώρησαν και απογοήτευσαν τους πολίτες.
«Θέματα, όπως το μεταναστευτικό, εξαιτίας άστοχων χειρισμών από τους ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής, ήρθε να διαταράξει την τάξη και ασφάλεια των συμπολιτών μας και να οδηγήσει τη Χίο σε έναν κύκλο μιζέριας, αναστάτωσης και αλυσιδωτών συνεπειών για τα επόμενα χρόνια. Όλοι θυμόμαστε τις απαράδεκτες εικόνες του δημοτικού κήπου, της Σούδας και τέλος της ΒΙ.ΑΛ. και όλοι βιώνουμε, σήμερα, τις συνέπειες και το θλιβερό σκηνικό μιας ανεδαφικής και ανύπαρκτης πολιτικής του δήμου», ανέφερε ο ίδιος.


«Υπάρχει προοπτική να αλλάξουν τα πράγματα…»
Μιλώντας για το εγχείρημα της καθόδου του στον Δήμο Χίου και της συγκρότησης συνδυασμού ο Στ. Κάρμαντζης σημείωσε ότι αυτό προέκυψε ως ανάγκη καθώς «είχε δημιουργηθεί μία απογοητευτική κατάσταση μεταξύ των κατοίκων του νησιού» και συνέχισε λέγοντας ότι όσοι αντιλήφθηκαν αυτή την κατάσταση ανέπτυξαν μία δυναμική που τώρα επιχειρεί γρήγορα και αποτελεσματικά να αλλάξει τη Χίο και να την οδηγήσει σε καλύτερα μονοπάτια.
«Είμαστε μία ευρεία ομάδα ανθρώπων, με γνώσεις, εμπειρία, εργατικότητα, ήθος και αγάπη για τον τόπο συσπειρώθηκε, προκειμένου να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Χίος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των δημοτών της, αλλά και των επερχόμενων γενεών. Ουδείς αντιλέγει ότι στο εγχείρημα θα υπάρξουν δυσκολίες, τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά για την επίτευξη στόχων γνωρίζουμε καλά ότι η σκληρή δουλειά, η γνώση, η εμπειρία και η αναζήτηση σύγχρονων εργαλείων είναι το κλειδί για την επιτυχία. Η συμπόρευση των δημοτών σε αυτή την προσπάθεια είναι αναγκαία προϋπόθεση για ένα θετικό αποτέλεσμα. Η Χίος έχει να επιδείξει συγκριτικά πλεονεκτήματα, στη ναυτιλία, τη μαστίχα, τον πολιτισμό, τεράστιες και αναξιοποίητες δυνατότητες στον τουρισμό, δεν έχει όμως την πολυτέλεια της αναμονής και το χάσιμο άλλων ευκαιριών… Σε αυτό το στόχο θα εστιαστεί η δική μας προσπάθεια», ανέφερε.
«Θα συνεργαστούμε για το καλό της Χίου…»
Απαντώντας στο ερώτημα των δημοσιογράφων για τις μετεκλογικές συνεργασίες που επιβάλει η απλή αναλογική, σημείωσε ότι ο συνδυασμός του θα επιδιώξει – σε περίπτωση που δεν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή- τις εκλογικές συνεργασίες μακριά από αντιπαραθέσεις και διαφορές για το καλό του νησιού και των κατοίκων του.
«Να κλείσει η ΒΙ.ΑΛ. και να φυλαχτούν τα σύνορα»
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Στ. Κάρμαντζης παραδέχτηκε ότι ο Δήμος Χίου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. ωστόσο, όπως είπε, αυτές θα πρέπει να συνεχιστούν ώστε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης να μην μένει πάνω στο νησί πάνω από 72 ώρες.
Επιπλέον ζήτησε επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, διευκρινίζοντας ότι τον τρόπο της επιτήρησης θα πρέπει να τους αποφασίσει το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού καθώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
«Δεν έχω τίποτα με τον λαό της Τουρκίας»
Τέλος σε ερώτηση για το αν επιμένει στην προ ετών δήλωσή του ότι «Τούρκος καλός είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος», επεσήμανε ότι αυτή η δήλωση δεν αφορούσε τον απλό λαό της Τουρκίας με τον οποίο δεν έχει να χωρίσει τίποτα.
«Κρατήστε το πρόγραμμα και δείτε αν θα το τηρήσουμε»
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού του (βλ. παρακάτω στο σχετικό .pdf) το χώρισε σε 21 άξονες, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν τα έργα υποδομών, ο τουρισμός, ο Κάμπος, το Περιβάλλον, η δημιουργία Κέντρου Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας με την ονομασία «Κερδώος Ερμής (Chios Investmens)», η παιδεία, ο αθλητισμός, το γραφείο για τους νέους, το μεταναστευτικό, η ψηφιακή εποχή, η ανάδειξη της Χίου, ο απόδημος ελληνισμός, το γραφείο πολίτη, το γραφείο ναυτικού, η τέχνη και ο πολιτισμός.
«Είναι ένα πρόγραμμα βατό. Θα μπορούσαμε να γράψουμε χιλιάδες πράγματα που θα έμεναν στα χαρτιά. Όμως επιλέγουμε να σχεδιάσουμε ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα πάνω στο οποίο θα εργαστούμε. Παρακαλώ πολύ τους πολίτες να το κρατήσουν και για τα επόμενα 4 χρόνια να παρατηρούν αν θα το εφαρμόζουμε και σε τι βαθμό», κατέληξε ο ίδιος.Πηγή Πολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου