Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Την Κυριακή αποφασίζουμε να γυρίσουμε σελίδα, του Κώστα Τριαντάφυλλου.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Σήμερα, που κλείνει και επισήμως η προεκλογική περίοδος, θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, για τον ειλικρινή διάλογο που αναπτύξαμε και την θετική υποδοχή που μου επιφυλάξατε, όπου συναντηθήκαμε. Γνωρίζω ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας μας είναι πολλά και μεγάλα. Η κρίση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη. Ωστόσο την Κυριακή δεν αποφασίζουμε για την κρίση, αλλά για την έξοδο από αυτήν. Δεν αποφασίζουμε για το χτες, αποφασίζουμε για το αύριο αυτού του τόπου.
Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα με ευχολόγια, εμπόριο ψευδαισθήσεων και ακατάσχετη παροχολογία, που υποτιμούν την νοημοσύνη του μέσου πολίτη. Μπορεί, όμως, να γίνει πραγματικότητα με τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος και τις οποίες δεν μας επιβάλλει η Τρόικα, αλλά η ανάγκη για πρόοδο, ανάπτυξη και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Την Κυριακή αποφασίζουμε να γυρίσουμε σελίδα. Με την ψήφο μας δημιουργούμε προοπτική για τον τόπο μας. Είναι σίγουρο ότι την Δευτέρα απαιτείται μεγάλη κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Απαιτείται εθνική ομοψυχία. Απαιτείται κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο. Απαιτείται να μην ξανακάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Τόσο κατά την διάρκεια της σύντομης αυτής προεκλογικής περιόδου, όσο όμως και κατά το παρελθόν, συζητήσαμε την ανάγκη ανανέωσης, την ανάγκη να πάει ο τόπος μπροστά. Την ανάγκη να δημιουργήσουμε στη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσες θέσεις εργασίας, να ενισχύσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, να ολοκληρώσουμε τα έργα υποδομής που έχουν βαλτώσει, να προωθήσουμε την φυσιογνωμία των νησιών μας και να γίνουμε εξωστρεφείς. Συμφωνήσαμε ότι είναι ανάγκη ο συνταξιούχος ναυτικός και κάθε συνταξιούχος, που βιώνει τις μεγάλες δυσκολίες, να ξαναμπεί στο επίκεντρο του τοπικού πολιτικού ενδιαφέροντος. Συμφωνήσαμε ότι η υγειονομική μας περίθαλψη δεν μπορεί να υστερεί, ούτε λόγω καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου της νέας πτέρυγας, ούτε λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης.
Μα πάνω από όλα συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, να συγκρουστούμε με ό,τι μας κρατάει καθηλωμένους και να στηρίξουμε την ανάπτυξη σε υγιείς βάσεις.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Πραγματοποίησα έναν λιτό, ευπρεπή και έντιμο προεκλογικό αγώνα. Γιατί πιστεύω στην δύναμη των πολιτών, που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον αλλάξουν.
Ζητώ την προσωπική στήριξη από τον καθένα και την καθεμία από εσάς, για να παλέψω για τον τόπο μας, για να προσφέρω με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση για την Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες.
Μα πάνω από όλα για να αγωνιστώ μαζί με εσάς, για την αξιοπρέπεια του καθενός και για δικαιοσύνη για όλους.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου,

Κώστας Δ. Τριαντάφυλλος
Δικηγόρος
Υποψήφιος Βουλευτής Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου