Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Λιμένας Μεστών πύλη εισόδου επισκεπτών.

Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2012 σύσκεψη των εμπλεκομένων τοπικών φορέων για το θέμα του καθορισμού του Λιμένα Μεστών ως προσωρινό σημείο εισόδου επισκεπτών από τρίτες χώρες για την εξυπηρέτηση της τουριστικής κίνησης.  
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Κ. Τριαντάφυλλος, εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Κ. Μουσουρούλη, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Απ. Λύκου, ο Πρόεδρος του Λιμ. Ταμείου κ. Στ. Φαραντζής, ο Λιμενάρχης Χίου, εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του Τελωνείου Χίου, καθώς και ενδιαφερόμενοι τουριστικοί πράκτορες και κάτοικοι των Μεστών.
Κατά τη συζήτηση υπήρξε σύμπτωση απόψεων για τη σημασία που έχει η δυνατότητα υποδοχής ξένων επισκεπτών στο Λιμένα Μεστών, εξετάστηκαν εναλλακτικές λύσεις και συμφωνήθηκε η συμβολή κάθε φορέα στον τομέα ευθύνης του ώστε να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό.
Επισημάνθηκε ότι το καθοριστικό σημείο είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργείων Οικονομικών  και Προστασίας του Πολίτη, όπου θα ορίζεται ο Λιμένας Μεστών ως προσωρινή πύλη εισόδου, κάτι που έχει ήδη ζητήσει ο Αντιπεριφερειάρχης με την από 10/5/2012 επιστολή του. Συμφωνήθηκε δε, να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ταχύτερη δυνατή υπογραφή της σχετικής Απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου