Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

" Η Βουλή των Αγίων " από Το Τρίφωνο

Το συγκρότημα Τρίφωνο, η Ερωφίλη, ο Δημήτρης Υφαντής και ο Γιώργος Περαντάκος (στην πρώτη του δισκογραφική καταγραφή ως μέλος του γκρουπ), κυκλοφορούν ένα ολοκαίνουριο τραγούδι σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Υφαντή, που πρωτοπαρουσιάστηκε το φετινό χειμώνα στην πολύ επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση '' Όσα λεν' οι τοίχοι ''.
Ως καλλιτέχνες, ένιωσαν την ανάγκη να καταθέσουν την άποψή τους μουσικά, για τα γεγονότα που βιώνουμε όλοι μας αυτή την δύσκολη εποχή στην χώρα μας.
Eντελώς αυθόρμητα, σαν μια εσωτερική ανάγκη, σαν ένα ερέθισμα που δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο, η έκφραση «εθνική λαμογίων» που περιλαμβάνεται στο στίχο, δεν αναφέρεται φυσικά στο σύνολο της λειτουργίας της αντιπροσωπευτικής μας δημοκρατίας. Εκφράζει όμως με σαφήνεια, το κοινό αίσθημα της ασυνέπειας ως προς το κοινωνικό σύνολο, συγκεκριμένων αντιπροσώπων μας, που πολλές φορές παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας, αδιαφορώντας για τις βάναυσες επιπτώσεις των αποφάσεων αυτών στην καθημερινή ζωή όλων εμάς, των απλών πολιτών.
Κρατώντας ζωντανή την ελπίδα ότι υπάρχουν και κάποιοι ικανοί να τολμήσουν, να οραματιστούν και να επαναπροσδιορίσουν τις τύχες μας, ευχόμαστε σε όλους καλή ακρόαση. Άλλωστε, εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε όλοι.
Μετά από παρότρυνση πολλών ακροατών και φίλων, το τραγούδι «Η Βουλή των Αγίων» ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί από σήμερα στα ραδιόφωνα και το διαδίκτυο από την εταιρία Warner Greece.

Την ενορχήστρωση έκανε η Ευαγγελία Μαυρίδου.
Έπαιξαν οι μουσικοί : Ευαγγελία Μαυρίδου πιάνο - keyboards , Δημήτρης Παπαλάμπρου κιθάρες (ηλεκτρική και ακουστική), Απόστολος Καλτσάς μπάσο, Νίκος Χριστόπουλος τύμπανα.
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του Νίκου Χριστόπουλου (όργανα) και ολοκληρώθηκε στο MusicRow Studio - Αthens των Αντώνη και Δημήτρη Παπαβομβολάκη (φωνές, μίξη, mastering).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου