Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Καλαμωτή
Η  εορτή της 25 Μαρτίου έχει διπλή σημασία για τους Έλληνες.Είναι θρησκευτική και Εθνική γιορτή.
Στην Τοπική Κοινότητα Καλαμωτής με κάθε επισημότητα και τον οφειλόμενο σεβασμό γιορτάστηκε και φέτος η Εθνική επέτειος του Μεγάλου Ξεσηκωμού του 1821. Το πρωί στο χωριό τα μέλη του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής με την μπάντα του Ομίλου και με την συμμετοχή των μελών του Συλλόγου Εθελοντών Πυρόσβεσης - ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΆΣΗ - αναβίωσαν μετά από πολλά χρόνια το Εωθινό, που ήταν μία ευχάριστη νότα στην γιορτινή εκδήλωση που θα ακολουθούσε, ταυτόχρονα σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής.
Στις 8:00π.μ. έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία του χωριού. Στις 11.30 τελέσθηκε η Δοξολογία στον καθεδρικό Ναό. Στη Δοξολογία ήταν παρόντες ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Σμυρνιούδης Ηλίας, εκπρόσωπος του Στρατού, ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής, η τέως Δήμαρχος Μαστιχοχωρίων κα Βαρλά Ρούλα, η Διευθύντρια, οι Δάσκαλοι και οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Καλαμωτής, καθώς και πλήθος κόσμου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε  δάσκαλος του Δημοτικού Σχολείου.

Στη συνέχεια στο Ηρώο των Πεσόντων έγινε προσκύνημα και μνημόσυνη δέηση στη μνήμη όλων όσων πότισαν με το αίμα τους το πανάκριβο δένδρο της λευτεριάς. Κατάθεση στεφάνων έγινε από τον κον Σμυρνιούδη Ηλία, Δημοτικό Σύμβουλο εκ μέρους του Δήμου Χίου, από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καλαμωτής εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, από τον εκπρόσωπο του Στρατού, από την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Μαίστρου Μαρία, και από την Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Καλαμωτής κα Τασία Φραγκούλη..
Στη συνέχεια έγινε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τραγούδια από την χορωδία του Προοδευτικού Ομίλου και  τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. 

Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Βαμβακά με τη συνοδεία μπάντας, παρουσία των επισήμων.
Το πρόγραμμα της εορτής συνεχίστηκε με εθνικούς χορούς στην πλατεία Βαμβακά από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου με το παιδικό χορευτικό συγκρότημα του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής υπό την επίβλεψη της Δασκάλας του
 Συλλόγου κας Λιγνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου