Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Τελετή αποφοίτησης της Γ’ Γυμνασίου Καλαμωτής



Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 μέσα σε κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης σε αίθουσα του Γυμνασίου Καλαμωτής πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών τής Γ΄ τάξης στην Καλαμωτή σε κλίμα χαράς και συγκίνησης.


Τους αποφοίτους αποχαιρέτησε η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αργυρώ Νεοχωρούση η οπία μεταξύ άλλων στο τους παρότρυνε να κρατήσουν τις αξίες και τις πολύτιμες φιλίες που αποκόμισαν στα γυμνασιακά τους χρόνια και να νοιώθουν υπερήφανοι για την φοίτηση τους στο Γυμνάσιο Καλαμωτής.


Η εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων κα Λεμονιά Μονιώδη, βαθιά συγκινημένη αποχαιρέτησε τους αποφοίτους,Χαιρετισμό απηύθηνε στους αποφοίτους ο Σχολικός Σύμβουλος Αμμιλιανός Ευαγγελλινός και μία απόφοιτος στην ομιλία της ευχαρίστησε τους καθηγητές της εκ μέρους όλων των συμμαθητών της.

Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη παρουσίαση των προγραμμάτων στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Γ΄Γυμνσίου. Απονεμήθηκαν αναμνηστικά λευκώματα καθώς και τα απολυτήρια στους αποφοίτους της Γ΄ Γυμνασίου.Ακολούθησε ταινία τραβηγμένη από τους αποφοίτους σε προσωπικές στιγμές τους κι ένας πλούσιος μπουφές με χειροποίητα εδέσματα που επιμελήθηκαν γονείς των αποφοίτων. Τήν τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σχολικός Σύμβουλος Αιμιλιανός Ευαγγελινός,ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής Ανδρέας Σχουρσίδης, η Κοινοτική Σύμβουλος Δώρα Καππού και ο εκδότης των Μαστιχοχωρούσικων Νέων και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Καλαμωτής.


Η κα Νεοχωρούση ευχαριστώντας τους γονείς των μαθητών για την προσφορά των εδεσμάτων, πρόσθεσε ακόμη, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας για την συνεισφορά τους όλα αυτά τα χρόνια και την αισθητή παρουσία τους ως αρωγός σε κάθε μας προσπάθεια.


Εκπαιδευτικοί που υπηρέτησαν στο Γυμνάσιο Καλαμωτής κατά το σχολικό έτος 2023 - 2024.

1.Αργυρώ Νεοχωρούση, ΠΕ02 Φιλόλογος, Δ/ντρια του Σχολείου. 2.Μαριάνθη Καλαϊτζή ΠΕ02 Φιλόλογος. 3.Μαρία Πετρίτση     ΠΕ02.4.Κυριακή Πετράκη ΠΕ02ΕΑΕ Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής.5.Αθηνά Τσούχλη,  ΠΕ02ΕΑΕ Φιλόλογος Ειδικής Αγωγής.6. Μαρία Τζουγανάκη ΠΕ03 Μαθηματικός.7.Γεωργία Κοζάρη,ΠΕ03 Μαθηματικός. 8. Κων/νος Ηλιόπουλος, ΠΕ04.01 Φυσικός 9. Παπαδάκης Λεωνίδας, ΠΕ04.02 Χημικός 10. Βασίλειος Κουμαλάτσος, ΠΕ04.01.ΕΑΕ Φυσικός Ειδικής Αγωγής 11. Παναγιώτης Αναστασόπουλος, ΠΕ06 Εκπ/κος Αγγλικής Γλώσσας 11. Αργύριος Στακιάς, ΠΕ11 Εκπ/κος Φυσικής Αγωγής 12. Ευδοκία Πανταζή, ΠΕ83 Εκπ/κος Ηλεκτρολόγος (Τεχνολόγος) 13. Αικατερίνη Επιτροπάκη, ΠΕ86 Εκπ/κος Πληροφορικής,14 Σοφία Κυφωνίδου, ΠΕ30 Κοινωνική Λειτουργός.


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ -ΑΡΓΥΡΩΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΣΗ

Αγαπητά μας παιδιά,

Δεν ξέρω με πόση συγκίνηση θα αναπολείτε τις επισκέψεις στο γραφείομου, αλλά εγώ αυτή τη στιγμή είμαι πραγματικά πολύ συγκινημένη που το ταξίδι σας στο σχολείο μας ολοκληρώνεται και πολύ υπερήφανη για την εξέλιξή σας… Όταν ήρθατε στην Α΄ τάξη οι επισκέψεις σας στο γραφείο ήταν πολύ συχνές για να καταγγείλετε συμμαθητές, να  παραπονεθείτε για τη συμπεριφορά τους. Και εμείς προσπαθούσαμε να λειτουργήσουμε πυροσβεστικά... Και αυτή τη σχολική χρονιά οι επισκέψεις αυτές ήταν πολύ συχνές, αλλά ερχόσασταν όλοι μαζί, ενωμένοι σαν μια γροθιά, για να σχεδιάσουμε την εκδρομή σας, για να διοργανώσουμε εκδηλώσεις…


Πότε πέρασαν οι μήνες, οι εποχές… αναρωτιέμαι. Και όμως πέρασαν τρία γεμάτα χρόνια μαζί σας! Σήμερα, το γυμνασιακό σας ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Ήρθατε εδώ παιδιά και φεύγετε έφηβοι, γεμάτοι όνειρα, φιλοδοξίες, σχέδια αλλά και αμφισβήτηση…

Στην τρίχρονη διαδρομή σας στο σχολείο μας, πλουτίσατε τις γνώσεις σας, αποκτήσατε εφόδια για το μέλλον, δημιουργήσατε φιλίες και συναισθηματικούς δεσμούς, που μένουν για πάντα χαραγμένες στηνψυχή. Μοιραστήκατε προβληματισμούς και όνειρα, θέσατε στόχους, ανακαλύψατε αρχές και ιδανικά. Διαμορφώσατε τον χαρακτήρα σας, εκπαιδευτήκατε και παιδευτήκατε, αποκτήσατε αρετές.


Σήμερα επιβραβεύεστε για τους κόπους και τις δυσκολίες που κατορθώσατε να ξεπεράσετε στο ταξίδι αυτό... Είστε, λοιπόν, έτοιμοι να ξεκινήσετε για το επόμενο, ίσως πιο απαιτητικό, αλλά και πιο γοητευτικό, αυτό που έχει ως προορισμό του το Λύκειο, την επιλογή επαγγέλματος, και την ενηλικίωση.

Αγαπημένα μας παιδιά, έχετε ακόμα να μάθετε πολλά, να περάσετε πολλά, να πετύχετε πολλά. Κάθε ένας και καθεμία σας θα χαράξει την δική του πορεία, θα ψάξει να βρει τον εαυτό του και τα «θέλω» του.Φυλάξτε για πάντα στην καρδιά σας όλες τις καλές στιγμές. Κάντε όνειρα, βάλτε στόχους και παλέψτε γι’ αυτά με αρχές και ιδανικά. Να κάνετε υπερήφανους τους γονείς σας, να κοπιάζετε για το καλύτερο και να μην απογοητεύεστε, αν κάποτε τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα περιμένετε. Η ζωή δε σταματάει, κυλάει αδιάκοπα και θα σας δίνει πάντα νέες ευκαιρίες. Χτίστε το μέλλον σας όσο καλύτερα μπορείτε! Σας εύχομαι ολόψυχα να προοδεύσετε στη ζωή σας, να είστε πάντα υγιείς κι ευτυχισμένοι και πάνω απ’ όλα όμως να είστε ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!


Είστε όλοι και όλες σας εξαιρετικά παιδιά, με πολλές δυνατότητες και ικανότητες. Ελπίζουμε να αναζητήσετε και να διεκδικήστε το καλύτερο από την ζωή σας. Βασιστείτε στις δυνάμεις σας, πιστέψτε στον εαυτό σας, ανοίξτε τα φτερά σας και τους ορίζοντές σας, ΑΝΑΨΤΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Καλό ταξίδι στον δρόμο της ζωής σας! Θα μας λείψετε…


ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΜΟΝΙΩΔΗ


Αγαπημένα μας παιδιά,

Η συγκεκριμένη μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα για εμάς τους γονείς.

 Είμαστε συγκινημένοι και συναισθηματικά φορτισμένοι.... όχι μόνο επειδή βρισκόμαστε στην αποφοίτησή σας αλλά διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι στο μέλλον θα θυμάστε με νοσταλγία της σημερινή μέρα αλλά κι εν γένει... τα σχολικά σας χρόνια.

Γνωρίζουμε.... και από την καλή και από την ανάποδη.... ότι βρίσκεστε σε μία φάση στη ζωή σας.... όχι και πολύ εύκολη..... ίσα-ίσα, διανύετε μία περίοδο με πολλές ανησυχίες, μεγάλες αλλαγές και ποικίλες προκλήσεις. Είναι φυσιολογικό κι αναμενόμενο να έχετε προβληματισμούς και ανησυχίες. Εμείς οι γονείς σας.... ήμασταν,... είμαστε.... και θα συνεχίσουμε να είμαστε.... δίπλα σας... κοντά σας.... να σας παρακινούμε και να σαςστηρίζουμε.


Έχετε ήδη κατακτήσει πολλά... Ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει πόσες γνώσεις
αποκτήσατε.... πόσες δυσκολίες ξεπεράστε... και πόσους στόχους υλοποιήσατε στηντρίχρονη πορεία σας στο γυμνάσιο....

 Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η διεύθυνση τουγυμνασίου μας, ήμασταν όλοι μαζί σας... σε κάθε σας βήμα... πάντα με καλή πρόθεση.... να αναζητούμε τρόπους να σας προσεγγίσουμε και να σας καταλάβουμε.

Σήμερα.... αύριο.... και πάντα... θα βαδίζουμε παράλληλα με σας και θα σας υπενθυμίζουμε:

1. Να πιστεύετε πάντα στον εαυτό σας να μη ξεχνάτε ότι μπορείτε να καταφέρετε ό,τιεπιθυμείτε αρκεί να μην το βάζετε κάτω.

2. Να βασίζεστε τις δυνάμεις σας και να αξιοποιείτε στο έπακρο όλα σας τα πλεονεκτήματα.

3. Να διευρύνετε τους ορίζοντές σας εξάπτοντας τη φαντασία σας.


4. Να αναζητάτε την αυτοβελτίωση, το χαμόγελο και την ευτυχία με ανήσυχο πνεύμα.
Πάνω απ όλα.... Να είστε περήφανοι και περήφανες για τον εαυτό σας.. όπως είμαστεπερήφανοι και εμείς οι γονείς σας για ότι είστε σήμερα και ό,τι καταφέρατε. Βασικός μας στόχος είναι να σας μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας... με την ελπίδα... ο καθένας και η καθεμιά από σας να αναπτύξει μία ανεξάρτητη, ακέραιη κιολοκληρωμένη προσωπικότητα, που θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμή έτσι ώστε να κάνετε με τόλμη τα επόμενα βήματά σας και να επιτύχετε τις μελλοντικούς σας στόχους.


Να θυμάστε ότι το οφείλετε στον εαυτό σας... στους γονείς σας και στους δασκάλους σας
να διεκδικήστε το καλύτερο δυνατό από τη ζωή σας διότι... όλοι εμείς.... επενδύσαμε κιεπενδύσουμε.... το χρόνο μας και την ενέργειά μας για να σας βοηθήσουμε βήμα-βήμα ναβρείτε τον εαυτό σας.... τα θέλω σας.... και να υλοποιήστε τα όνειρά σας.

Εμείς οι γονείς σας.... θα είμαστε πάντα δίπλα σας, αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου