Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Το όνειρο του γίνεται πραγματικότητα, του Χρόνη Δαμαλά από την Καλαμωτή



 Ο πολυβραβευμένος Καλαμωτούσης chef  Χρόνης Δαμαλάς γιός του αείμνηστου πολυαγαπημένου φίλου μου Νίκου Δαμαλά, μετά από μία επιτυχημένη πορεία στα νησιά και στο εξωτερικό, γυρίζει επιτέλους στη γειτονιά του, τους Αμπελόκηπους, κάνοντας σήμερα τα εγκαίνια του νέου του εστιατορίου στην πλατεία Λακωνίας στην Πανόρμου στους Αμπελόκηπους.

Το πρώτο μαγαζί του Χρόνη Δαμαλά,το Raw Bata –έτσι θα ονομάζεται– θα συνδυάζει την ελληνική με την ιαπωνική κουζίνα λόγω του background του σεφ, χωρίς όμως να έχει συγκεκριμένη «ταμπέλα».

Ο Χρόνης Δαμαλάς, ξεκίνησε την καριέρα του το 1998 από την κορυφαία σχολή μαγειρικής Culinary Institute of America.  Έχει εμπειρία σε διεθνούς φήμης εστιατόρια στη Νέα Υόρκη, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ισλανδία.  Στην Ελλάδα εργάστηκε δίπλα σε καταξιωμένους Έλληνες chef σε εστιατόρια όπως το Βαρούλκο, το 48, και το Απλά Αριστερά Δεξιά.  Από το 2007 έχει διατελέσει chef στο GASPAR, Sea You Up και Electra Roof Garden, 0 τελευταίος του σταθμός είναι το executive chef του ξενοδοχείου CAVOTAGOO στη Μύκονο και των εστιατορίων KIKU.

Το εστιατόριο Raw Bata{Λακωνίας 33, Αμπελόκηποι Αθήνα, τηλέφωνο 21--69.23.706 },ανοίγει σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και σας περιμένουν να γευθείτε τα νόστιμα φαγητά τους.

ΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ εύχονται καλές δουλειές.

Μιχάλης Κανάριος

Εκδότης Masticnews







1 σχόλιο: