Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

«Ύστατο αντίο» και βαθιά θλίψη στην κηδεία του Μιχάλη Κανάριου του Νικολάου στην Καλαμωτή

 

 


Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης η οικογένεια,οι συγγενείς και φίλοι είπαν το ύστατο αντίο στον Μιχάλη που έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 72 ετών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε χθες Πέμπτη 7 Σεπτέμβρη 2023,στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή.

Τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου από τα γύρω χωριά και από την πόλη της Χίου. Συγκινητική ήταν η παρουσία των συμμαθητών του Μιχάλη από το Γυμνάσιο, που ήλθαν από τα γύρω χωριά για να αποδώσουν φόρο τιμής στην μνήμη του.

Αβάσταχτος ο πόνος, φτωχά τα λόγια όταν ο αποχωρισμός είναι τόσο άδικος, ξαφνικός και αναπάντεχος. Κανένας μας δεν θα μπορούσε να διανοηθεί μέχρι χθες ότι θα βρισκόμασταν εδώ μαζί με τον Μιχάλη όχι για να συζητήσουμε για τα προβλήματα του χωριού, αλλά για να του απευθύνουμε το ύστατο χαίρε. Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που κάποτε είναι εκπληκτικά όμορφες, κάποτε όμως κάνουν και τις πέτρες να ραγίσουν.

Κανένας άνθρωπος δεν κέρδισε ποτέ το θάνατο. Οι άξιοι όμως άνθρωποι μπορούν να κερδίσουν τη ζωή. Μέσα στον ανείπωτο μας πόνο σήμερα αποχαιρετούμε τον Μιχάλη με το ψυχοπλάκωμα της τεράστιας αδικίας, αλλά ξέρουμε ότι σε αυτή του την πορεία των 72 χρόνων κατάφερε να δώσει νόημα στη ζωή και περιεχόμενο στην ύπαρξη του. Αυτό που τελικά μετρά είναι η ουσία της διαδρομής μας.

Επικήδειο εκφώνησε ο εκδότης των Μαστιχοχωρούσικων Νέων Μιχάλης Κανάριος.

Αγαπημένε μου  εξάδελφε Μιχάλη ,

Η είδηση του  θανάτου σου,  μας  βύθισε  σε  βαθιά  θλίψη  και  βαρύ  πένθος. Έφυγες πρόωρα και ξαφνικά  από  την  ζωή .

Η απώλεια σου είναι δυσβάστακτη για την γυναίκα σου,για τα παιδιά σου, τους  συγγενείς σου, τους  φίλους σου και για όσους σε γνώριζαν 

Είναι αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο Αντίο…………….

Με απλότητα και συγκίνηση θα πω δυο λόγια, με πόνο καρδιάς,  για  την μέχρι τώρα μακρόχρονη πορεία μας. Γεννηθήκαμε μέσα σε 48 ώρες και οι δύο, εσύ πρώτος και εγώ δεύτερος. Βαπτιστήκαμε στην ίδια κολυμβήθρα στην Αγία Κυριακή. Πορευθήκαμε μαζί στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Είμαστε πάντα μαζί στο ίδιο θρανίο στο Σχολείο. Τον πρώτο πόνο που ένοιωσα για σένα ήταν η στιγμή  που σε χαιρετούσα από το τζάμι του Λεωφορείου όταν έφυγες για την Αμερική με τους γονείς σου και γιατρεύτηκε όταν γύρισες μετά από δέκα χρόνια.

Παντρεύτηκες την Αγγελική Γλαβά και ευτύχησες να αποκτήσεις μαζί της  δύο αξιολάτρευτα παιδιά τον Νίκο και την Παρασκευή.

Υπηρέτησες με ευσυνειδησία και εργατικότητα 30 χρόνια στον ΟΑΕΔ  στην Χίο ως Προϊστάμενος ασφάλισης και απασχόλισης από όπου συνταξιοδοτήθηκες και επέστρεψες στην αγαπημένη σου Κώμη, στο δημιούργημα σου το Κοχύλι. 

Ήσουν  Άνθρωπος  γλυκύτατος, γεμάτος αισθήματα,ειλικρινής,τίμιος,ηθικός,άριστος οικογενειάρχης Αγαπούσες το χωριό μας, διατέλεσες κοινοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Καλαμωτής και την αγάπη σου αυτή για την ομάδα την συνεχίζει ο γιος σου.

Με  πόνο  ψυχής, θα σε  συνοδεύσω  στην  τελευταία  σου  κατοικία.  Εύχομαι  ο Θεός  να  αναπαύσει  την  ψυχή  σου  και  να σε  κατατάξει   μεταξύ   των Αγγέλων.

Ξέρω ότι βρίσκεσαι τώρα στη ζεστή αγκαλιά του πατέρα σου και της μητέρα σου , στη γειτονιά των αγγέλων και μας βλέπεις και χαμογελάς. 

Καλό ταξίδι Μιχάλη……… θα ζεις για πάντα στην  καρδιά  μου και θα είμαι πάντα κοντά στην οικογένεια σου 
Ας   είναι ελαφρύ  το  χώμα  της  Καλαμωτής  που  θα  σε  σκεπάσει .  

Αιωνία  σου  η  Μνήμη..  

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Πρόεδρος του  Δ.Σ,της Αθλητικής Ένωσης Καλαμωτής,μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Μιχάλη Ν Κανάριου,τέως Προέδρου της ομάδας μας και πατέρα του στελέχους της ομάδας μας Νίκου Κανάριου, κάλεσε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δ.Σ. και αποφάσισε .

Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία 

Να εκφράσει τη βαθιά του θλίψη στους οικείους του

Να καταθέσει αντί στεφάνου χρηματικό ποσό στην εθελοντική ομάδα{ Ωρα για Δράση 

Στο πρώτο εντός έδρας αγώνα θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα φορεθεί μαύρο περιβραχόνιο

Να παραδοθεί το παρόν στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

Ας είναι αιωνία η μνήμη του




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου