Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, ο Μιχάλης Βιτέλλας του Ξενοφώντα στην Αμερική




Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο Μιχάλης Βιτέλλας του Ξενοφώντα στην  Αμερική. Η κηδεία του θα γίνει στον Ορθόδοξο Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Θεοτόκου Columbus Ohio, την Τετάρτη 27 - 9 - 2023 ώρα 12.00 .

Στο άκουσμα του θανάτου του στο αγαπημένο του χωριό, βύθισε σε πένθος τους συγγενείς, τους φίλους του και λύπησε πολύ την κοινωνία της Καλαμωτής.

Ο Μιχάλης Βιτέλλας, αγαπημένος σύζυγος της Angeline Vitellas, πέθανε ειρηνικά στις 23-9-23.Γεννημένος στις 9-11-38 από την Ελπίδα και τον Ξενοφώντα Βιτέλλα στην Καλαμωτή της Χίου,έζησε μια ζωή γεμάτη πάθος,αφοσίωση και ακλόνητη αγάπη.
Στα 17 του διέσχισε ττον Ατλαντικό για να κυνηγήσει την αγάπη του για την μάθηση και την εκπαίδευση και φοίτησε στο Brookiun College και στο NYU, αποκτώντας πτυχίο Χημικού Μηχανικού και μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Duquesne Duquesne.O Μιχάλης συνέβαλε σημαντικά στην Ε&Α στην Weirton Steel,όπου ανέπτυξε αρκετές πατέντες.

Ήταν αφοσιωμένος στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Steubenville, OH, όπου διετέλεσε πρόεδρος για αρκετά χρόνια, ξεκίνησε το ετήσιο και πολυφημισμένο Ελληνικό Φεστιβάλ και ήταν δάσκαλος σε ελληνικό σχολείο για 16 χρόνια μοιράζοντας την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά και τη γλώσσα του με πολλούς μαθητές. Ήταν παθιασμένος με τη διατήρηση και τη μετάδοση των παραδόσεων της Ελλάδας και η επιρροή του στη ζωή των μαθητών του ήταν αμέτρητη.

Η πραγματική πηγή ευτυχίας του Michael ήταν η οικογένειά του. Αφήνει πίσω την για 60 χρόνια την σύζυγό του Angeline, τα παιδιά του Kenneth Vitellas (Lisa Vitellas), Maria Fragoulis (Xenofon Fragoulis), Yianni Vitellas (Miguel Perez) και Elpitha Vitellas (Orlie Benjamin), καθώς και τα αγαπημένα του εγγόνια Carol, Christina και Alexandra. Βιτέλλας, Ευαγγελία Φραγκούλη (Κέβιν Ο' Μπράιεν), Ισίδωρος Φραγκούλης (Κάλι Φραγκούλης), Μιχαήλ Φραγκούλης και Μιχάλη Βιτέλλας.
Αντί για λουλούδια, η οικογένεια παρακαλεί να γίνουν δωρεές στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού εδώ https://www.eservicepayments.com/cgi-bin/Vanco_ver3.vps?appver3=Fi1giPL8kwX_Oe1AO50jRmJO6epvhQqLTY9TW600000000000000000000000000000000000000000000200Jo100JoX . k0PpduXvnt8gXUeZjQYbn0l_0shZVqMU8Z7uX-9Jkzw = "Ή στον Σύλλογο Καλαμωτουσίων, μέσω επιταγής στο PO Box 1307 Westerville, OH 43086.

Οι δωρεές προς τον Σύλλογο Καλαμωτουσίων θα κατευθυνθούν στο Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής στη γενέτειρά του Καλαμωτή, Χίο, Ελλάδα. Αυτή η χειρονομία θα διασφαλίσει ότι το πνεύμα της γενναιοδωρίας, της αγάπης για την Ελλάδα και του πάθους για την εκπαίδευση θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων όσοι είχαν το προνόμιο να τον γνωρίσουν

Τον Μιχάλη τον γνώρισα τα καλοκαίρια που ερχόταν με την οικογένεια του στην Κώμη. Γνώρισα έναν άνθρωπο που το χαμόγελο ήταν πάντα χαραγμένο στο πρόσωπο του, που ανταποκρινόταν στον ακέραιο χαρακτήρα του, στην ανθρωπιά του, στην εντιμότητα του, στον πλούσιο συναισθηματικό του κόσμο.

 Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Αμερικής που θα τον σκεπάσει και ας δίνει ο Θεός μας βάλσαμο παρηγοριάς στην σύζυγο του, στα παιδιά του, στα εγγόνια του, και στους συγγενείς.

Αιωνία η μνήμη σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου