Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Συναδελφικός αποχαιρετισμός στην Λαμπρινή Αλμυρούδη, από την Ροδόπη Ειρήνη Νικούδη

 


Άλλη μία σχολική περίοδος γεμάτη από εμπειρίες και γνώσεις φτάνει στο τέλος της. Ωστόσο, φέτος ο καλοκαιρινός μας αποχωρισμός έχει ένα προστιθέμενο ενδιαφέρον και βάρος σε σχέση με αυτόν των προηγούμενων ετών. Έπειτα από 30 συναπτά έτη υπηρέτησής της στα σχολεία της Καλαμωτής, από τα οποία τα 18, ως διευθύντριας πρώτα του Γυμνασίου και έπειτα του Γενικού Λυκείου Καλαμωτής,καλούμαστε να αποχαιρετίσουμε την αγαπημένη μας διευθύντρια και φιλόλογο, την κυρία Λαμπρινή Αλμυρούδη.

Όλα αυτά τα χρόνια, τα σχολεία της Καλαμωτής ταύτισαν το όνομά τους με αυτό της κυρίας Αλμυρούδη, καθώς μέσα από την πολυεπίπεδη αφοσίωσή της σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και τη βασική αποστολή που έχουμε, την εκπαίδευση των μαθητών μας, αποτελεί παράδειγμα για όλους και όλες εμάς.Έδωσε κύρος και υπόσταση στο ΓΕΛ Καλαμωτής. Παρά την ολιγόμηνη παραμονή μου στο ΓΕΛ Καλαμωτής, διαπίστωσα ότι η αφοσίωσή της αυτή ήταν ορατή και εμφανής μέσα από μια πληθώρα εξωστρεφών δράσεων που θεμελίωσαν έναν άρρηκτο δεσμό με την κοινωνία της Καλαμωτής και των Μαστιχοχωρίων, αναδεικνύοντας το σχολείο μας ως κορυφαίο πυλώνα και αναπόσπαστο κομμάτιτου τοπικού γίγνεσθαι. Αξίζει πολλά συγχαρητήρια για την πολυετή σταθερά αναπτυξιακή πορεία του σχολείου και για την ανιδιοτελή προσφορά της ανά πάσα στιγμή.

Σε περιόδους που χαρακτηρίζονταν άλλοτε από ευχάριστες κι άλλοτε από έντονες και δύσκολες καταστάσεις στον χώρο της εκπαίδευσης, η κυρία Αλμυρούδη ανταποκρίθηκε με σθεναρότητα και αξιοπρέπεια στις απαιτήσεις των καιρών και τις αντιμετώπισε με αποτελεσματικότητα,ζεστασιά και αίσθημα δικαιοσύνης και ισοτιμίας απέναντι σε όλες και σε όλους.Καθοδηγούσε και στήριζε πάντα τους συναδέλφους με τους οποίους συνεργαζόταν.Επιδείκνυε αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη στους μαθητές, νέους συναδέλφους και γονείς, τους οποίους υποδεχόταν με αγάπη και δεχόταν με ενθουσιασμό τις νέες ιδέες με ένα ζεστό χαμόγελο. Προσπαθούσε να προωθήσει ομαδικό πνεύμα , αλληλοσεβασμό και το αίσθημα του δικαίου.

Με την αστείρευτη αγάπη της για τη μάθηση και την υποστήριξη που παρείχε προς τους εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες που δίδαξε. Με την άμεση και ειλικρινή επικοινωνία που κατάφερε να οικοδομήσει με τους γονείς,επιδεικνύοντας τον προσήκοντα σεβασμό στις ανάγκες και τις ανησυχίες τους. Αποτέλεσε κι αποτελεί φωτεινό φάρο για όλες και όλους εμάς τους νέους εκπαιδευτικούς, γεμίζοντάς μας με όρεξη και ιδέες για να ονειρευτούμε και να πραγματοποιήσουμε τα οράματά μας για την εκπαίδευση.

Για όλες αυτές τις πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που μοιράστηκε μαζί μας την ευχαριστούμε από καρδιάς και της ευχόμαστε ολόψυχα να έχει ένα καλό κι ευχάριστο ξεκίνημα στη νέα της ζωή!

 

Με τιμή,

Ροδόπη Ειρήνη Νικούδη

ΠΕ02 Φιλόλογος ΕΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου