Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

Η επέτειος για τα 11Ο χρόνια από την απελευθέρωση του τουρκικού ζυγού, εορτάστηκε και φέτος στην Καλαμωτή

 




Σήμερα 11 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής τελέστηκε  δοξολογία, για τα 11Ο χρόνια από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, με την απαιτούμενη ως έπρεπε μεγαλοπρέπεια, ως ελάχιστος φόρος τιμής σε εκείνη την γενιά που έδωσε τα πάντα για να μας εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία, παρουσία όλων των Αρχών, μαθητών,μελών του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής και αρκετών κατοίκων της Καλαμωτής. 

Την δοξολογία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος Θεοδόσης Σταθόπουλος,ο Κοινοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βαρλάς,ο Δημοτικός σύμβουλος Χίου Γεώργιος Σαραντινούδης,ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Ομίλου Γεώργιος Σφήκας και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού  και της Α.Ε. Καλαμωτής  Μιλτιάδης Σαραντινίδης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων,από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμωτής ως εκπρόσωπος του Δήμου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμωτής για την Εθνική Αντίσταση,η Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλαμωτής και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Καλαμωτής. 

Στην συνέχεια έγινε απαγγελία  ποιημάτων από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. 
Ακολούθησε παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και το χορευτικό του Προοδευτικού Ομίλου χόρεψε παραδοσιακούς χορούς,παρουσία των επισήμων στην πλατεία Βαμβακά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γιώργου Σαρααντινούδη
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου