Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Η αγωνία των κατοίκων της Κώμης για την ακαταλληλότητα του νερού της βρύσης

 


Με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει εδώ και χρόνια για την ποιότητα του νερού στον οικισμό της Κώμης, μεταφέρουμε την οργή και την αγανάκτηση που επικρατεί στους κατοίκους της Κώμης.

Σήμερα η Κώμη απαριθμεί 60 μόνιμους κατοίκους.Όμως καθότι δημοφιλής θερινός προορισμός το καλοκαίρι γεμίζουν όλες οι κατοικίες με παραθεριστές.

Οι επιπτώσεις στην υγεία με την χρήση του ακατάλληλου νερού είναι σημαντικές. Σχεδόν όλα το νερά περιέχουν μολυσματικούς παράγοντες, ακόμη και ελλείψει κοντινών ρυπαντικών δραστηριοτήτων. 

Πολλά διαλυμένα μέταλλα, οργανικές ενώσεις άνθρακα, και μικρόβια βρίσκουν τον δρόμο τους στο νερό που καταναλώνουμε καθώς αυτό έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το χώμα. Όταν τα επίπεδα ρύπων και μολυσματικών παραγόντων στο νερό που καταναλώνουμε είναι υπερβολικά υψηλά, μπορεί αυτό να έχει επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δημοτική αρχή της Χίου, έχουν διαχρονικά την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή συνολικότερα, με το υδρευτικό δίκτυο των οικισμών.

Τα Μαστιχοχωρούσικα Νέα συμμερίζονται την οργή, τις ανησυχίες και την αγωνία των κατοίκων της  Κώμης και θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την απαίτησή τους να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της ύδρευσης  με υγιεινό και σε επαρκή ποσότητα νερό.

Γι’ αυτό οι κάτοικοι  της Κώμης ζητούν από την Περιφέρεια και τον Δήμο Χίου καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, να παρέμβουν και να λάβουν κατά προτεραιότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να δοθεί άμεσα ολοκληρωμένη και οριστική λύση, στο υδρευτικό πρόβλημα της Κώμης, αναλογιζόμενοι ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου