Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Άμεσος καθαρισμός και κοπή των χόρτων στο Πάρκινγκ, στα οικόπεδα και στα αγροτεμάχια της Κώμης

 


 Φορώντας τα γιορτινά της η Κώμη και παρά τα άλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι έτοιμη να υποδεχθεί στη νέα καλοκαιρινή σαιζόν τους τουρίστες όσο καλύτερα μπορεί.

Οι επαγγελματίες εκφράζουν παράπονα για την απουσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το πλευρό τους και για την πλήρη αδιαφορία της Πολιτείας που δεν προβάλει ένα από τα πιο όμορφα τουριστικά θέρετρα του νησιού και είναι γεγονός αυτό που λένε, ότι δεν υπάρχει μία ταμπέλα στην Χίο που να κατευθύνει τον τουρίστα προς την Κώμη.

Ένα άλλο πρόβλημα που απασχολεί τους καταστηματάρχες της Κώμης είναι το ενοικιαζόμενο αγροτεμάχιο από τον Δήμο που θα χρησιμοποιηθεί ως Πάρκινγκ, η παραμονή των αυτοκινήτων στο χώρο είναι αδύνατη  λόγω του ότι δεν έχει γίνει η κοπή των χόρτων.

Τα Μαστιχωχορούσικα Νέα ενημερώνουν τους αναγνώστες του ότι πρέπει να προχωρήσουν στην αποψίλωση και τον καθαρισμό των οικοπέδων τους για την προστασία από την πρόκληση πυρκαγιών.

Οι ιδιοκτήτες έχουν ευθύνη και υποχρέωση βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να προχωρήσουν στον άμεσο καθαρισμό και την κοπή των χόρτων  στα οικόπεδα και στα αγροτεμάχια τους, όσες φορές χρειασθεί ως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου.

Σε περίπτωση μη εφαρμογής των προαναφερθέντων προβλέπονται από  τον Νόμο διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου