Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Η επιτυχημένη ομιλία στην πλατεία Βουνακίου μίλησε, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣΜπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που έδωσε δυναμικά το "παρών" στην πλατεία Βουνακίου μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης. Περιστοιχισμένος από στελέχη του συνδυασμού του αλλά κι εκατοντάδες υποστηρικτές του, ο υποψήφιος Δήμαρχος εμφανίστηκε συγκινημένος στην εξέδρα, εκφράζοντας βαθιές ευχαριστίες για την παρουσία του κόσμου στην κεντρική προεκλογική του ομιλία. 
Τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Ζαφείρης ενώ μαγνητοσκοπημένο μήνυμα συμπαράστασης απηύθυνε ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. 
Οι υποσχέσεις
Μπροστά στο κοινό ο Σταμάτης Κάρμαντζης, αφού ανέφερε συνοπτικά κύρια σημεία του προγράμματός του δεσμεύτηκε να υπηρετεί τους δημότες σε ένα ανοικτό δήμο χωρίς παρεϊστικες και αλαζονικές συμπεριφορές, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 
Παράλληλα υποσχέθηκε ότι στο τέλος της θητείας του αν εκλεγεί Δήμαρχος κανείς δεν θα συζητά για το λιμάνι, το αεροδρόμιο ή το φράγμα Κόρης Γεφύρι αφού όπως είπε, θα είναι έργα τα οποία θα έχουν λυθεί στο τέλος της 4ετίας .
 Η ομιλία του
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Χιώτισσες και Χιώτες το αποψινό με ξεπερνάει. Η συγκλονιστική παρουσία σας μου δίνει πολύ κουράγιο και δύναμη. Πάμε λοιπόν να τα αλλάξουμε όλα.
Πάμε με δύναμη
Με γνώσεις και εμπειρία
Με συνέπεια και αποφασιστικότητα
Γυρίζουμε σελίδα
Χτίζουμε το αύριο της πόλης μας, των χωριών μας των ανθρώπων μας.
Με αγάπη για τον τόπο, με φροντίδα για τον άνθρωπο.
Γιατί είμαστε εμείς, όλοι μαζί, σε ένα αγώνα ενωμένοι. Σε μια Σύμπραξη Δημιουργίας.
Για ένα δημιουργικό αύριο.
Συνδημότες και συνδημότισσες, φίλες και φίλοι. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια στο ταξίδι της ζωής μου. Νοιώθω απέραντη ευγνωμοσύνη στον Θεό και σε εσάς.
Μαζί θα αλλάξουμε την Χίο μας . Θα την ανεβάσουμε ψηλά.
Θέλουμε την Χίο που μας αξίζει.
Επιλέξαμε να γίνει αυτή η συγκέντρωση σε τούτη την πλατεία που το όνομα της είναι συνδεδεμένο με τον ήρωα Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα. Ένα ήρωα λαϊκής καταγωγής που αγωνίστηκε για την ζωή, αγωνίστηκε για τον άνθρωπο, αγωνίστηκε για την πατρίδα  φέροντας στο σώμα του τραύματα από σφαίρες και ξιφολόγχες  και πέθανε περήφανος και πάμφτωχος.Ξεκίνησα την ζωή μου από το σημείο μηδέν και είμαι πολύ περήφανος για την λαϊκή μου καταγωγή. Πορεύτηκα με τον Θεό και τους ανθρώπους και αυτήν την σχέση δεν την εγκατέλειψα ποτέ. Είναι αυτό που μου έδινε και μου δίνεικουράγιο και δύναμη να υπηρετώ τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο μου με καρδιά και ψυχή, με το είναι μου ολόκληρο.
Δεν υποκρίθηκα ποτέ για αυτό, γιατί απλά είναι ο τρόπος ζωής μου. Ήμουν πάντα με ανοιχτές πόρτες για όλους και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Έχω 40 χρόνια ένσημα ξεκινώντας τον βιοποριστικό αγώνα ζωής μου. Με λίγα λόγια  δεν υπήρξα και δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Στέκομαι τούτη την ώρα μπροστά σας, κοιτώντας σας στα μάτια χωρίς να ντρέπομαι. Εγώ και η δοκιμασμένη ομάδα μου παλαιοί και νέοι, είμαστε έτοιμοινα δουλέψουμε χωρίς να χαθεί ούτε μια ημέρα για να λύσουμε προβλήματα με έργα και όχι λόγια.
Το έχουμε δείξει και το έχουμε αποδείξει αυτό με έργο μετρήσιμο και υλοποιημένο σε όλη την Επικράτεια της Χίου μας παρά τις αντίξοες συνθήκες που συναντήσαμε.Έργα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ  με ονοματεπώνυμο  για το καθένα από αυτά.Αφήνουμε προίκα στην επόμενη περιφερειακή  προγραμματική περίοδο 2020-2024 προγραμματισμένα και συγκεκριμένα έργα, άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ προς υλοποίηση.
Έχουμε πρόγραμμα το οποίο είναι συμβόλαιο καρδίας, τιμής και αποφασιστικότητας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια για τον Δήμο της Χίου μας που βρίσκεται στα χέρια σας. Όραμα και πρόγραμμα αληθινό, ρεαλιστικό, απλό και υλοποιήσιμο που θα αλλάξει την Χίο μας και την ζωή μας. Αναφέρεται σε όλους τους τομείς που μας  απασχολούν τόσα χρόνια και για τα οποία θα δώσουμε λύσεις με τρόπο διοίκησης απλό και αποτελεσματικό.
Ολοκλήρωση των υποδομών μας.
Λιμάνια, αεροδρόμιο, φράγματα ,ύδρευση-αποχέτευση, καθαριότητα οδοποιία φωτισμός στην πόλη και τα χωριά μας.
Ανάδειξη των τεσσάρων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Χίου μας. Μαστίχα-Τουρισμός-Ναυτιλία-Πολιτισμός.
Ο κάμπος μας, αυτό το μοναδικό στολίδι που είναι το σώμα που φυλακίζει εντός του, ζωντανή την ψυχή της πολιτικής, οικονομικής και πολιτικής ύπαρξης της Χίου. Πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο που δικαιούται και αξίζει:
 1. Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη
Η αειφόρος ανάπτυξη συνιστά Επανάσταση που περνά, κύρια μέσα: Από την αλλαγή νοοτροπίας/ Από την αλλαγή συμπεριφοράς/ Από την αναγκαιότητα μιας άλλης αντίληψης που έχουμε σχηματίσει για τον κόσμο, το περιβάλλον και τα προβλήματα του/ Από την πληρέστερη ενημέρωση του κόσμου γύρω από αυτά τα προβλήματα, ώστε να κατανοηθεί η σοβαρότητα τους και να ανεβάσει το δείκτη αφύπνισης, ανησυχίας, συνειδητοποίησης και δραστηριοποίησης του πολίτη.
 1. Γραφείο για τους Νέους μας
Με το αξίωμα πως: « όταν ομιλούν οι νέοι ομιλεί η ψυχή του Έθνους» και με την τραγική διαπίστωση των αριθμών που θέλουν, σ’ αυτό τον τόπο: οι θάνατοι να υπερακοντίζουν τις γεννήσεις, προσβλέπουμε και προστρέχουμε  στους νέους μας.
Ο συνδυασμός μας δεν κρατά μαγικό ραβδάκι για να επουλώσει τούτη τη χαίνουσα και αιμάσσουσα πληγή. Το πρόβλημα είναι περίπλοκο, αφού η ανεργία και η φτώχεια αποτελούν τις πιο τραγικές παραμέτρους της κρίσης, τη μεγαλύτερη ανισότητα, τη μεγαλύτερη αδικία.
Δεσμευόμαστε μέσα από σειρά παρεμβάσεως που έχουμε αποτυπώσει στο πρόγραμμα μας, που έχουμε αποτυπώσει στο πρόγραμμα μας, με επιμονή και πολύ δουλειά να αντιστρέψουμε την φθίνουσα πορεία.
 1. Παιδεία και πολιτισμός
Βιβλιοθήκη Κοραή ,Ομήρειο, Ρεξ σε αρμονική  σύνδεση και συνεργασία θα τοποθετήσουν την Χίο μας στον διεθνή χάρτη γιατί εκεί αξίζει να βρίσκεται με τον απίστευτο πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο που κατέχει.
 1. Απόδημο Ελληνισμό
Ο συνδυασμός μας υποκλίνεται με σεβασμό και τιμή στο ρόλο και την αποστολή του απόδημου, όπου γης, Ελληνισμού και επιθυμεί διακαώς να αγκαλιάσει με ανείπωτη αγάπη και αλογάριαστα «ευχαριστώ» τους απόδημους αδελφούς μας.
 1. Γραφείο Πολίτη
Ο Συνδυασμός μας δεσμεύεται στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής να βελτιώσει τις συνθήκες ισότητας, διαβίωσης, εργασίας και εκπαίδευσης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων { Τρίτη ηλικία, Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, Άτομα προσχολικής ηλικίας, αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας}
 1. Γραφείο  του Ναυτικού
Σε ένα ναυτότοπο, όπως η Χίος, με χιλιάδες εν ενεργεία, συνταξιούχους και σε χηρεία συζύγους ναυτικών, η εξυπηρέτηση και διευκόλυνση στις συναλλαγές τους με τη Δημόσια Διοίκηση, υπό την ευρεία της έννοια, καθίσταται προτεραιότητα. Μόνο ευγνωμοσύνη αρμόζει στους ανθρώπους που έκαναν γνωστή τη Χίο στα πέρατα του κόσμου και τοποθέτησαν τον πλούτο από την εργασία τους στο γενέθλιο τόπο, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στην πρόοδο και την ευημερία του νηησιού.
 1. Γυναίκα
Η ισότιμη συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρας, έχει κατακτηθεί με αγώνες. Ωστόσο η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι μειωμένη και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να βελτιωθεί.
Οι προγραμματικές προτάσεις μας είναι :
 • Δημιουργία υποδομών και βελτίωση υπαρχουσών
 • Δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση
 • Προώθηση και τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας
 • Την κοινωνική συμμετοχή των γυναικών στο Δήμο Χίου

 1. Αθλητισμός
Στόχος μας, σαν Δημοτική  Αρχή, η ανάδειξη του ποικιλώνυμου αθλητισμού σαν στάση ζωής, καθώς και η προβολή και διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας, και κύρια των νέων, για τις συνέπειες της ένταξης του στους κώδικες αξιών. Και όλα αυτά με την παράλληλη και ουσιαστική υποστήριξη του αθλητισμού σε όλα τα είδη του – άσκηση, άθληση, πρωταθλητισμός {στο πλαίσιο δίκαιου ανταγωνισμού και ευγενούς άμιλλας} – με την αξιοκρατική οικονομική αρωγή όλων των αθλητικών σωματείων του νησιού και δημιουργία σύγχρονων και τελεσφόρων υποδομών στο βωμό του πολυειδούς αθλητισμού.

Αξιοποίηση τοπικού απείρου κάλους θρησκευτική κουλτούρα και ιστορικότητας.
Έχουμε την πείρα τις γνώσεις την δύναμη την συνέπεια την εργατικότητα, την υπευθυνότητα την αποφασιστικότητα μα πάνω από όλα την αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους μας.
Θα διοικήσουμε με απλό τρόπο, και θέλω να το τονίσω αυτό δίνοντας αρμοδιότητες δημάρχου στους χωρικούς αντιδημάρχους για να δώσουν λύσεις άμεσες στα προβλήματα των χωριών μας και ειδικά των ανθρώπων μας. Πάμε για ένα Δήμο με ανοιχτές πόρτες και ανοιχτά αυτιά για να δώσουμε λύσεις σε απλά προβλήματα αλλά και σύνθετα. Σε αυτή την πλατεία για παράδειγμα για το σιντριβάνι ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα και δεν δούλεψε ποτέ.
Θέλουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητα στην πόλη και τα χωριά μας . Δείτε το λιμάνι μας και θυμηθείτε  πως ήταν πριν . Έχει Ευρωπαϊκή εικόνα με πεζοδρόμια και αναπλάσεις των χώρων σε όλη την έκταση.
Έτσι θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας γιατί και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε.
Σας δίνω δε την διαβεβαίωση ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση μετά από τέσσερα χρόνια κανένας υποψήφιος δήμαρχος δεν θα ξαναμιλήσει για λιμάνι αεροδρόμιο και φράγμα γιατί αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί.
Και να έλθουμε στον εκλογικό νόμο με την απλή αναλογική. Είμαστε υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών και τις υπηρετούμε με απόλυτο σεβασμό και θα τις υπηρετούμε μέχρι το τέλος.  Όμως κάποιος πρέπει να κάνει κουμάντο. Σε ένα πλοίο υπάρχει ο κυβερνήτης, αυτός έχει την ευθύνη της χάραξης πορείας από την ανάθεση της πλοιαρχίας του για να το ταξιδέψει. Φαντάζεστε σε κρίσιμες στιγμές που θα χρειαστεί να πάρει απόφαση να μην έχει την δυνατότητα να το πράξει;Καλός ο διάλογος καλή η σύνθεση απόψεων καλή η συνεργασία όμως χρειάζεται και απόφαση αλλιώς το σκάφος θα μείνει ακυβέρνητο και θα πέσει σε ξέρα ή θα βουλιάξει.
Δώστε μας λοιπόν την δύναμη με την ψήφο σας από την πρώτη Κυριακή  να κυβερνήσουμε την Χίο μας, για να μην μείνει ακυβέρνητη και να την οδηγήσουμε σε ασφαλή λιμένα με την γνώση μας , την εμπειρία μας, την τόλμη μας, την αποφασιστικότητα μας και φυσικά την διεκδικησιμότητα μας με στεντόρια φωνή και χωρίς υποκλίσεις προς τους κυβερνώντες σημερινούς και αυριανούς . Με μοναδική μας έγνοια το συμφέρον του τόπου μας και των ανθρώπων μας.
Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,
Σήμερα δεν πρόκειται να μιλήσω για το αυτοδιοικητικό χθες ή το προχθές, για παραλήψεις, για πράγματα που δεν έγιναν  για συμπεριφορές διοικούντων προς τους πολίτες αυτού του τόπου προς όλους εσάς, γιατί απλούστατα ο λαός μας, όλοι εσείς γνωρίζετε και έχετε άποψη, εικόνα αλλά και συμπεράσματα. Εμείς μιλάμε με το έργο μας, με την διαδρομή μας με την αποδεδειγμένη αγάπη για τον τόπο μας.
Αγαπημένοι συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, φίλες και φίλοι, σας κοιτάω στα μάτια όπως πάντα όλα αυτά τα χρόνια που είμαι δίπλα σας. Δεν διεκδικώ άλλο ένα τίτλο ακόμα στην πολιτική μου διαδρομή γιατί εσείς μου δώσατε αρκετούς  με την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας.
Είμαι και θα είμαι ο δήμαρχος όλων χωρίς εξαιρέσεις.
Πάμε για ένα δήμο με ανοιχτές πόρτες.
 Ένα δήμο που θα είναι το δικό σας σπίτι.
 Ένα δήμο με ελπίδα και προοπτική.
Με όραμα και δημιουργία.
Με τόλμη και αποφασιστικότητα.
Με πρόγραμμα, αξίες και καθαρά πρόσωπα.
Γυρίζουμε σελίδα,
Η Χίος  μας χρειάζεται Δήμαρχο και ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Για να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, πυξίδα μας το μέλλον
Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε άλλο χρόνο για πειράματα. Δώστε μας με την ψήφο σας την Κυριακή ισχυρή πλειοψηφία για να διοικήσουμε το Δήμο μας αποφασιστικά και δημιουργικά.
Διεκδικώ και ζητώ την ψήφο σας με ένα και μοναδικό στόχο. Να αφήσω και να αφήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας μια καλύτερη Χίο , μια Χίο που αξίζουμε όλοι.
Σε αυτές τις εκλογές εμείς δεν δώσαμε ανέξοδες υποσχέσεις.Δεν πιέσαμε κανέναν συμπολίτη μας ή συμπολίτισσα μας ούτε θέσαμε διλήμματα ούτε σπείραμε ζιζάνια πολύ δε περισσότερο  ούτε διανοηθήκαμε να καταφύγουμε σε καταδικασμένες από το παρελθόν μεθόδους και πρακτικές για να πάρουμε την ψήφο τους.Άλλωστε αυτές οι μέθοδοι ήταν πάντα ξένες προς εμάς σε όλοι μας την πολιτική διαδρομή. Εμείς αγαπάμε αληθινά και με ανιδιοτέλεια όλο τον κόσμο και τον υπηρετούμε αποδεδειγμένα με καρδιά και ψυχή. Μην αφήσετε κανένα και μην δεχθείτε αυτές τις μεθόδους. Απορρίψτε τις. Σε αυτές τις εκλογές δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.

Πάμε λοιπόν μαζί.
Πάμε δυνατά.
Πάμε για την νίκη την Κυριακή
Δώστε μας καθαρή και δυνατή εντολή για να διοικήσουμε.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.
Π.ΠολίτηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου