Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Παρουσίασε τους υποψηφίους του στη Χίο ο Κώστας Μουτζούρης






Την παρουσίαση των 17 υποψηφίων του συνδυασμού του  στη Χίο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης» στο Βόρειο Αιγαίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.
Παρόντες στην εκδήλωση παρουσίασης του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης», ήταν τόσο ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου και νυν Aντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης όσο και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χίου κ. Ανδρεάδης, Ζωάνος  με τον συνδυασμό  «Σύμπραξη Δημιουργίας» .
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης» είναι οι κάτωθι:
Αγιασμάτη Σοφία
 Τοπογράφος Μηχανικός Τ.Ε., υπάλληλος στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Χίου. Κατάγεται από τη Βολισσό και έχει χρηματίσει μέλος της διοίκησης του Εκπολιτιστικού της Συλλόγου. Μητέρα δύο παιδιών, έχει ως στόχο συμμετοχής της τη βέλτιστη αξιοποίηση των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου πιστεύοντας στη διαρκή εκπαίδευση τους.
 Αθάνατος Καζάνας Γιάννης
 Ελεύθερος επαγγελματίας, ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού. Έχει εκλεγεί στη Δημοτική Κοινότητα Χίου και ασχολείται ενεργά με τα προβλήματα των λαϊκών συνοικιών της πρωτεύουσας. Επιθυμία του να συμβάλλει στην εκτόνωση τους με τη συμμετοχή στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Κ. Μουτζούρη.
 Αμέντας Κωνσταντίνος
 Καθηγητής φυσικής αγωγής. Έχει περάσει τη μισή ζωή του στα γήπεδα ασχολούμενος με την προπονητική εδώ και 23 χρόνια. Από αυτά τα 20 χρόνια βρίσκεται στον μπασκετικό πάγκο του Φιλοπρόοδου Ομίλου Βροντάδου. Έχει μια κόρη και συμμετέχει στις εκλογές με την επιθυμία να συμβάλλει να αντιληφθεί η Χίος τις δυνατότητες που της ανοίγει μια ισότιμη συμμετοχή στην Περιφέρεια.
 Βρουλής Παντελής
 Ιατρός, παθολόγος. Πρώην δήμαρχος Χίου, μέλος της διοίκησης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου. Επιθυμία του να διαμορφωθεί μια περιφερειακή αρχή που θα στηρίζεται σε ικανά στελέχη και δεν θα χειραγωγείται από κομματικά συστήματα.
 Λω Αρμένη Μαρκέλλα
 Κομμώτρια, απόφοιτη της αντίστοιχης Σχολής του ΟΑΕΔ, μητέρα 2 παιδιών. Μέλος της διοίκησης του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παντουκειούς, έχει τις βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών από σεμινάρια του ΕΚΑΒ. Στόχος της η μετατροπή του παραλιακού μετώπου του Βροντάδου από βωμός θυσίας νέων παιδιών σε τροχαία ατυχήματα, σε πεδίο ανάπτυξης όλου του παράκτιου μετώπου που περιβάλλει την πρωτεύουσα.
 Μιχάλα Ελένη
 Πτυχιούχος αισθητικής, επιχειρηματίας καθαριότητας και περιβαλλοντικών έργων. Νοιώθει την ανάγκη της συμμετοχής για πρώτη φορά στα κοινά θέλοντας να συνεισφέρει στον έγκαιρο προγραμματισμό των δημόσιων καθαρισμών και στον εμπλουτισμό των έργων με περιβαλλοντικό αποτύπωμα στα νησιά της Περιφέρειας.
 Μπιλιράκη Χριστίνα
 Έχει σπουδάσει στο ΤΕΙ Οικονομίας και Διοίκησης Αθηνών, απόφοιτη ΙΕΚ Κομμωτικής και Πληροφορικής. Με την παρουσία της στα κοινά θα ήθελε να συμβάλει να εγκατασταθεί η λογικής του σεβασμού στη συνέχεια των έργων.
 Μπουγδάνος Παντελής
 Οικονομολόγος, ιδιοκτήτης γραφείου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος, εκλεγμένος στο Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, πρώην μέλος της ΝΟΔΕ Χίου. Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος και νομαρχιακός σύμβουλος, συνέστησε το Νομικό Πρόσωπο ΟΕΥΟΔΟΣ. Υπέρμαχος της εκπόνησης στρατηγικού σχεδιασμού για το νομό, κρίνει ότι η Περιφέρεια είναι ο κατ’ εξοχήν θεσμός που μπορεί να τον διαμορφώσει.
 Μπουρνιά Κοκρή Ευγενία
 Έμπορος γυναικείων ενδυμάτων, παντρεμένη με τον Παντ. Κοκρή και μητέρα δυο παιδιών. Δυσφορεί με την κατάσταση στην αγορά του νησιού και επιθυμεί να συνεισφέρει στη διαμόρφωση προγραμμάτων ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας καθώς και της τόνωσης του τουριστικού ρεύματος στη Χίο.
 Νύκτας Νικόλαος
 Δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρώτη επαφή με την Αυτοδιοίκηση οι δυο θητείες του ως πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Συκούση, έχοντας πετύχει την υλοποίηση της λιμνοδεξαμενής του χωριού και του φράγματος του Ζυφιά. Έχει διατελέσει μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, ενώ από το 1987 μέχρι σήμερα είναι ανελλιπώς μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, αντιπρόεδρος της σήμερα.
 Παπαδόπουλος Γιώργος
 Δικαστικός υπάλληλος στο Ειρηνοδικείο Χίου. Εξελέγη 3 θητείες δημοτικός σύμβουλος Χίου, με καθήκοντα αντιδημάρχου Πρόνοιας μέχρι σήμερα. Πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και κάτοχος master στην Ορθόδοξη Θεολογία του ίδιου Πανεπιστημίου. Διπλωματούχος της δημοσιογραφικής Σχολής του ΑΝΤ -1, έχει ως στόχο να σχεδιάσει προνοιακές πολιτικές και σε επίπεδο Περιφέρειας.
 Πλατίγκου Σύλλα Αρχοντία
 Συντηρήτρια έργων τέχνης, ασχολείται με την αγιογραφία και τις χειροποίητες κατασκευές Κάτοικος Καλλιμασιάς, μητέρα δυο παιδιών και εν ενεργεία εκλεγμένη αντιπρόσωπος της ΕΜΧ. Ιδρυτικό μέλος της ένωσης Νέων Αγροτών Χίου. Βασική επιδίωξη της να δει ότι τα μνημεία, η ανάδειξη των οποίων χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια, να ενσωματώνονται στη λειτουργία της τοπικής οικονομίας.
 Σέργης Χριστόφορος
 Καθηγητής φυσικής αγωγής, πατέρας ενός παιδιού, διατηρεί αντιπροσωπεία εμφιαλωμένου ύδατος και ειδών διατροφής. Ασχολείται ενεργά με την προπονητική. Επιδιώκει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να απαιτήσει και να επιβάλλει πολιτικές για το μεταναστευτικό που δεν θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία των νησιών μας.
 Τόπακα Αγγελική
 Εκπαιδευτικός, απόφοιτος του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Διδάσκει παιδαγωγικά από το 2.000 στο δημόσιο ΙΕΚ Χίου, ενώ είναι και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων. Διευθύντρια πωλήσεων στην εταιρεία καλλυντικών Avon Cosmetics. Εργάζεται ως νηπιαγωγός σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Χίου, ενώ είναι εκλεγμένη στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο ως εκλεγμένη των εργαζομένων ΙΔΑΧ. Αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά για να πάψει να υπάρχει Αιγαίο δύο ταχυτήτων.
 Τριπολίτη Συρρή Κατερίνα
 Απόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Λάρισας, εργάστηκε κατά σειρά σε ναυτιλιακή εταιρεία και στην Εγνατία Τράπεζα. Για 4 χρόνια στον πρώην Δήμο Ομηρούπολης ασχολήθηκε με την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ε.Ε. σε συνεργασία με το Πολυδύναμο Κέντρο Σύρου. Μητέρα δυο παιδιών, αισιοδοξεί ότι η συμμετοχή όλο και περισσότερων νέων ανθρώπων με τα κοινά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση των νησιών μας.
 Τσαπάλας Νικόλαος
 Βιοτέχνης αλιπάστων, απόφοιτος της Εμπορικής Σχολής Μηχανικών, πατέρας ενός παιδιού. Επιδίωξη του να αναπτυχθούν περιφερειακές πολιτικές που θα αναδείξουν τον αγροτοδιατροφικό πλούτο των νησιών μας και θα πετύχουν να τον διασυνδέσουν με τον τουρισμό.
 Τσούρου Βασιλική
 Υπάλληλος γραφείου, μητέρα δυο παιδιών. Απόφοιτος ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων Λάρισας με μεταπτυχιακό στο σχεδιασμό, τη διοίκηση και την πολιτική του Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Απόφοιτη και του ΤΕΙ Λογιστικής Λάρισας. Εργάζεται στο ΚΥΤ Χίου με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Επιθυμεί να δει τη Χίο πρωτοπόρο στην απορροφητικότητα πόρων στο Βόρειο Αιγαίο.Π.Πολίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου