Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Αποχαιρετώντας άλλη μια χρονιά της ζωής μας, του Σταύρου Μιχαηλίδη





Ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες άλλος ένας χρόνος δίχως, δυστυχώς, μεγάλες ή μικρές ελπιδοφόρες ανατροπές για τον τόπο μας.
Μείναμε κολλημένοι για άλλη μια χρονιά στα διαχρονικά πια προβλήματα δίχως επενδυτικές εκπλήξεις, δημιουργικές πολιτικές αντιπαραθέσεις και προκλήσεις για πρόοδο.
Είναι χρήσιμο να συνειδητοποιούμε ότι, ο χρόνος εκτός της κυκλικής του εναλλαγής έχει και άλλη, επίσης σοβαρή διάσταση, την γραμμική: πέραν του παρόντος, οι αποφάσεις και πράξεις μας ενδέχεται να επηρεάσουν το μέλλον μας αλλά και να μας πίσω-γυρίσουν.
Το 2018, όπως και όλα τα τελευταία χρόνια, πέρασε δίχως θετικό ισοζύγιο για το κοινωνικό σύνολο. Δεν επιλύθηκε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα για τον τόπο μας, δεν αποκτήσαμε οποιαδήποτε αίσθηση βάσιμης αισιοδοξίας για τα επόμενα χρόνια. Μάλλον οπισθοδρομήσαμε.
Περισσότερο, όμως, ανησυχητικό από το γεγονός του ελάχιστου ή ανύπαρκτου πολιτικού προϊόντος για τον τόπο μας είναι η παγιωμένη πλέον κατάσταση που κληροδότησε η αδιαμφισβήτητη και συνεχής αναποτελεσματικότητα: η απουσία προσδοκιών από το πολιτικό μας προσωπικό.
Το 2019 είναι εξαιρετικά σημαντική χρονιά, κρίσιμο έτος για την ατομική, συλλογική και εθνική μας πορεία. Τους πρώτους κιόλας μήνες του νέου έτους θα κληθούμε να αποφασίσουμε σε ποια πρόσωπα και πολιτικά σχήματα θα δώσουμε εντολή να διαχειρισθούν και να καθορίσουν την τύχη των επόμενων χρόνων της ζωής μας.
Ας αναδείξουμε την ατομική μας ευθύνη στο επίπεδο που επιβάλλουν οι κρίσιμες για τα σπίτια και την πατρίδα μας ώρες, ας αναθέσουμε το παρόν και το μέλλον μας σε πρόσωπα τα οποία έχουν επιδείξει ουσιαστική επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική πορεία.
Ας μην μετακυλήσουμε πάλι τις ευθύνες μας στην αφηρημένη συλλογικότητα.
Εύχομαι το 2019 να καταγραφεί στην πολιτική μας ιστορία ως έτος σύνεσης και προόδου.
Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα
Σταύρος Γ. Μιχαηλίδης
Υποναύαρχος (ε.α) Λ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου