Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

«Ο απόλυτος διασυρμός της Κυβέρνησης. Μετά από 10 μήνες κατάλαβαν ότι αδυνατούν να εκδώσουν νέες συντάξεις»Κοινή δήλωση του Τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ν.Δ. κ. Γ. Βρούτση & του αναναπληρωτή Τομεάρχη κ. Ν. Μηταράκη


Ιωάννης Βρούτσης
Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
           
«Επιβεβαιώνεται σήμερα, με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, η αδυναμία υπολογισμού των συντάξεων βάσει του νόμου Κατρούγκαλου. Ένα πρόβλημα, που η Νέα Δημοκρατία είχε εντοπίσει και αναδείξει επανειλημμένα, τόσο με ανακοινώσεις όσο και ζητώντας επίσημες απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 
 
Νότης Μηταράκης

Σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, με επίσημη ανακοίνωσή της, “αδειάζει” την Κυβέρνηση, καθιστώντας την απολύτως υπεύθυνη και κάνοντας δημοσίως γνωστό, ότι είναι αδύνατη η εφαρμογή του νόμου για τον υπολογισμό των νέων συντάξεων.
 
Το πολύμηνο “κρυφτούλι” του Υπουργείου Εργασίας, τελείωσε.
 
Είναι υπόλογοι και εκτεθειμένοι απέναντι στους χιλιάδες συνταξιούχους και εργαζόμενους.  
 
Η σημερινή τροπολογία της “τελευταίας στιγμής”, που προωθεί η Κυβέρνηση, αποτέλεσμα πανικού και προχειρότητας, αλλάζει ουσιαστικά τη βάση υπολογισμού των συντάξεων, με άμεσες επιπτώσεις σε αυτές… Ό,τι γνωρίζαμε μέχρι χθες, δεν ισχύει πλέον! 
 
Ένας νέος κύκλος γραφειοκρατίας, ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και εγκυκλίων ανοίγει ξανά με μεγάλους χαμένους τους χιλιάδες πολίτες, που περιμένουν να εκδοθεί η σύνταξή τους».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου