Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Στ. Κάρμαντζη, στην Εκδήλωση για τα 20 Χρόνια του Λαογραφικού Μουσείου Καλλιμασιάς 27 Νοεμβρίου 2016




Αγαπητές φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση στη σημερινή εκδήλωση. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να απευθύνω αυτό το σύντομο χαιρετισμό, σήμερα που γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου Καλλιμασιάς.

Το Λαογραφικό Μουσείο, είναι πραγματικά μια Κιβωτός της Μνήμης και της Παράδοσης. Διασώζει, αναδεικνύει και προβάλλει πολύτιμα κομμάτια της τοπικής μας κοινωνικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας. Δίνει ολοζώντανα στους χιλιάδες που το έχουν επισκεφτεί αυτά τα 20 χρόνια, την εικόνα του πιο μακρινού και πιο πρόσφατου παρελθόντος.
Αλλά αυτή η τόσο σημαντική συμβολή στη διατήρηση της κληρονομιάς μας δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα χωρίς το πάθος, το μεράκι και την αφοσίωση ενός ανθρώπου. Του αγαπητού σε όλους μας Γιάννη Κολιάρου.  Ήταν το δικό του όραμα, αλλά και η ακούραστη προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια που έφερε το αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Ας σκεφτούμε με δέος πόσο χρόνο και κόπο απαίτησε η συλλογή, η ταξινόμηση, η ανάδειξη όλων αυτών των αντικειμένων. Με τρόπο έγκυρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο.
Αγαπητέ Γιάννη, σε παρακαλώ να δεχθείς τις ευχαριστίες όλων μας. Η προσπάθειά σου, που τα αποτελέσματά της όλοι και όλες χαιρόμαστε και καμαρώνουμε, είναι ένα παράδειγμα του πόσα μπορεί να καταφέρει ο δημιουργικός ζήλος και το πάθος ενός ανθρώπου.
Φίλες και φίλοι
Το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, έχοντας πίσω του μια διαδρομή 20 χρόνων, έχει σήμερα ανάγκη την επέκταση ή τη μεταστέγασή του σε καλύτερους, αρτιότερους χώρους. Όπως έχει πει ο ιδρυτής του μόνο έτσι θα είναι εφικτή η μεγαλύτερη ανάδειξη και αξιοποίηση του λαογραφικού πλούτου που περιέχει. Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα στόχο δύσκολο, όχι όμως ανέφικτο. Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια υποστηρίζοντας τις δράσεις σας, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τον επιτύχουμε.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, και πάλι θερμές ευχαριστίες στο Γιάννη Κολιάρο και εύχομαι το Λαογραφικό Μουσείο να συνεχίσει να εμπλουτίζεται και να μας συγκινεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου