Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Εκδήλωση "ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ" του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ" ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ"






Άρωμα Μαστίχας, μύρισε η Αττική από την άκρως επιτυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής στο Χαιδάρι. 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαρία Μπρή Παπαμακαρίου στον σύντομο χαιρετισμό της, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους όλων των μελών του ΔΣ. Ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Και ήταν πολλοί τόσοι πολλοί, που είναι αδύνατον να αναφέρει ακόμα και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους που  τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.Τον Δήμαρχο Χαιδαρίου κο Μιχάλη Σελέκο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας  κο. Γιάννη Θεοτοκά, την Περιφεριακή σύμβουλο Σοφία Κορωναίου - Καμπά,το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, τον πρόεδρο της ΟΧΣΑ κο. Αργύρης Κοκκινάκη, τον πρόεδρο του Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο κο. Ισίδωρο Πρώϊο, τους προέδρους των Χιώτικων και τοπικών Συλλόγων, τους εκπροσώπους φορέων και όλα τα μέλη και τους φίλους που στηρίζουν τόν Σύλλογο!!

Χαιρετισμούς απέστειλαν¨ο Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών .κ.κ Μάρκος και οι Βουλευτές μας κ Ανδρέας Μιχαηλίδης και κος Νότης Μηταράκης, τόν εκπροσώπησε  ο κος Ταραχόπουλος. Στην συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά στο μονάκριβο και ευλογημένο προϊόν την Χίου που καλλιεργείται από την εποχή του Ομήρου{παραγωγή-επεξεργασία),τόνισε για την αναγκαστικότητα της ΕΜΧ άλλά και για το μοναδικό ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ που θα αναδεικνύει,την ιστορία,τον πολιτισμό,την παραγωγή και την αειφορία της!!!

Τέλος η Πρόεδρος κάλεσε όλους να επισκεφθούν τη ΧΙΟ και τα ΜΑΣΤΙΧΟΧΩΡΙΑγια να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία,γιατί: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΧΙΩΤΙΚΑ!!!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ κος Μιχάλης Σελέκος στο σύντομο χαιρετισμό του,τόνισε ότι η ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της Κοινωνίας του Χαιδαρίου και δίνει ζωή,και πνοή στο όμορφο Χαϊδάρι!!

Η Δημοτική Αρχή στηρίζει τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ γιατί προσφέρει μεγάλο έργο και πολιστισμό στο Χαϊδάρι.Τέλος υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τη ΧΙΟ και Το ΠΥΡΓΙ τέλος Ιουλίου!!

Η κα Μαριαλένα Κάβουρα -υπεύθυνη marketing της Mentiterra-Mastixashop ανέπτυξε το θέμα για τις νεότερες εξελίξεις για τη μαστίχα και προβλήθηκε DVD σχετικά με την παραγωγή και επεξεργασία της μαστίχας!!!Η Χορευτική  ομάδα στόλισε όλη  την εκδήλωση χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς της Χίου υπό την διδασκαλία της Κας Καλούδη!! Ο Νικόλας Καραολάνης στο βιολί-φωνή,ο Δημήτρης Ράπτης στο λαούτο και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου στα κρουστά πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και ανέβασαν το κέφι στο Ζενίθ παίζοντας παραδοσιακά Χιώτικα τραγούδια,με τον κόσμο να χορεύει ως πολύ αργά!!! .

Η Πρόεδρος ευχαρίστησε τους Χιώτες με τα κεράσματα,το MastiCoffee στο Χαϊδάρι (Γιώργος Παγώνης), τόν Ηλία Κατσίκη και τον Αποστόλη Ριμική. Επίσης τον Δήμο Χαϊδαρίου για την όλη αγάπη και στήριξη! ΤΟΝ ΠΡΌΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Μ.Χίου ΓΙΏΡΓΟ ΤΟΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ , την χορευτική μας ομάδα !!Και όλους όσους βοήθησαν την εκδήλωση.


                                                                                                                                                                    








            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου