Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Μεγάλη Παρασκευή: Τα Άγια Πάθη και η περιφορά του Επιταφίου στην Καλαμωτή




Μεγάλη Παρασκευή. Είναι ημέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, ημέρα θλίψης και πόνου. Κορύφωση του Θείου Δράματος.

Ο στολισμός του Επιταφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, μέ άνθη από της γυναίκες του χωριού, η Αποκαθήλωση και η νυκτερινή περιφορά του, κρατούσαν όλους τους χωριανούς σε θρησκευτική εγρήγορση.

Στην μεσημβρινή ακολουθία της αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, την παρακολούθησαν ευλαβικά πλήθος κόσμου και στο τέλος οι επίτροποι της εκκλησίας πρόσφεραν στους πιστούς, σύκα, στραγάλια, αμύγδαλα και ρακί. 

Στην εσπερινή ακολουθία οι πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν τα ¨Αγια Πάθη του Κυρίου, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές τους για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης σε λίγες ώρες.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισε με την μελωδική της φωνή η Αναστασία Γαλάτουλα στα εγκώμια που έψαλλε η χορωδία του Προοδευτικού Ομίλου Καλαμωτής .

Με τους ήχους της μπάντας του Π.Ο.Κ., έγινε η περιφορά του επιταφίου, γύρω από την πλατεία και με την χορωδία να ψάλλει το ¨η ζωή εν τάφω ¨και το ¨Ω γλυκύ μου έαρ ¨ με βαθιά θρησκευτική ευλάβεια.

                                              ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου