Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Eορτή στη μνήμη του θαύματος της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή.





Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάστηκε η μνήμη του θαύματος της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής στην Καλαμωτή. Το κατανυκτικό της θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του παπά Απόστολου Γαλάτουλα, βοήθησε ώστε οι συγχωριανοί μας που πήγαν να τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του θαύματος της Αγίας Παρασκευής, να αισθανθούν όλοι τη χάρη της.
Μετά την θεία  Λειτουργία το Εκκλησιαστικό συμβούλιο πρόσφερε τσουρεκάκια σε όλα τα παιδιά και σε όλους πρόσφερε γλυκά η Αγγελική Καλλέργη.
Την 14η Οκτωβρίου, η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του θαύματος της Οσιομάρτυρος Παρασκευής το οποίο έγινε στην Χίο το 1442.
Τότε ο ιερομόνασος Αμβρόσιος εγκλωβίστηκε στον ναό της Αγίας Παρασκευής στο Παλαιόκαστρο Χίου από κατακλυσμιαία βροχή.
Μην μπορώντας αυτός να βγει από τον ναό, κυριευμένος από φόβο, προσευχήθηκε στον Θεό ώστε να μεταβάλλει την οργή των καιρικών φαινομένων σε έλεος προς τον λαό.
Ο μοναχός δεν γνώριζε ωστόσο ότι η θάλασσα είχε βγει από τα όριά της και είχε ορμήσει προς την ξηρά για να κατακλύσει το νησί.
Προσευχόμενος ο Αμβρόσιος αποκοιμήθηκε και είδε στον ύπνο του την Αγία Παρασκευή να του ανακοινώνει οτι η πατρίδα του είχε σωθεί.

                                        ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ



  
  
  
     
    
   

  
   
φωτο.Μιχ.Δαμαλάς.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου